Estetska kirurgija je vse bolj dostopna

Posvet s plastičnim kirurgom

Estetska kirurgija je pri nas precej priljubljeno in iskano področje. A še preden se na primer odločimo za reševanje utrujenega videza ali vidnih znakov staranje, je posvet s plastičnim kirurgom zelo dobrodošel. Pri takšnem strokovnjaku lahko namreč dobimo povsem zanesljivo oceno, kaj se da narediti in kateri posegi bi pomlajevanje omogočili na varen način.

Odločitev z danes na jutri je v estetiki zagotovo prehitra. Dlje časa mora zoreti odločitev, ki zahteva večji poseg. Realna pričakovanja pa so ključnega pomena za končno zadovoljstvo. Nekateri pacienti pred posegom potrebujejo samo en pogovor, spet drugi tudi do pet. K operaciji se ne sme pristopiti, dokler predpriprava ni povsem končana.

Strokovnjaki botoks imenujejo botulin toksin. V osnovni gre za živčni strup, ki ga proizvajajo določena vrsta bakterij. V visokih koncentracijah je takšna snov strupena, v nizkih odmerkih pa se že kar nekaj časa v medicini uporablja kot učinkovito zdravilo.

Obrazno pomlajevanje z botoksom

Botox že dolgo ni več samo čudežno zdravilo, s katerim si na najučinkovitejši način pomagajo bogati in slavni. V današnjem času je za mladostni videz botoks dostopen vsem. Gre pa za povsem varen, preprost in hiter način glajenja obraznih gub.

Strokovnjaki botoks imenujejo botulin toksin. V osnovni gre za živčni strup, ki ga proizvajajo določena vrsta bakterij. V visokih koncentracijah je takšna snov strupena, v nizkih odmerkih pa se že kar nekaj časa v medicini uporablja kot učinkovito zdravilo. Botulin toksin onemogoča prenos živčnega signala na mišico ter tako povzroča njeno delno ali pa popolno ohromelost.

Botulin toksin tipa A

Estetska medicina botulin toksin tipa A uporablja za korekcijo motečih obraznih gub oziroma za pomlajevanje obraza. Takšna snov namreč začasno paralizira obrazne mišice, ki so odgovorne za nastajanje gub. S tem lahko na dovolj učinkovit način pomagamo svoji koži, da postane precej bolj gladka in mladostnejša.

Članki iz iste kategorije: