Zamenjava brisalcev na našem avtomobilu

Našemu avtomobilu se moramo na vsake toliko časa posvetiti, saj potrebuje zamenjavo nekaterih komponent. To so lahko gume, akumulator, jermen in drugi deli. Velikokrat pa se zgodi, da pozabimo na brisalce za avto, saj ne opazimo, da jih moramo zamenjati. Brisalci so izredno pomemben del našega vozila, saj nam omogočajo, da varno vozimo v dežju, snegu in drugih vremenskih razmerah. To je tudi razlog, da jih redno pregledujemo in poskrbimo, da vedno delujejo, ko jih bomo potrebovali.

Ali sploh potrebujemo nove brisalce?

Ko bomo kupovali nove brisalce za naše vozilo, bomo opazili, da imamo celo morje izbire. Izbirati bomo morali med različnimi modeli, velikostmi, sistemi nameščanja in proizvajalci. To je lahko dokaj težko, posebej, če ne poznamo osnovnih razlik med njimi. 

Načeloma je potrebna zamenjava brisalcev za avto vsake 6 mesecev. Odvisno je od tega, kako dobro delujejo, ko se vozimo po cesti. Sami jih lahko pregledamo, da vidimo, če ustrezajo nadaljnji uporabi. Dobro je, če preverimo brisalce za avto, tako da:

  • S prsti povlečemo po površini gume ter smo pri tem pazljivi na poškodbe in nepravilne oblike
  • Smo pozorni, če med delovanjem brisalcev naš pogled postaja slabši, namesto da se izboljšuje
  • Poslušamo, če brisalci med delovanjem povzročajo čudne zvoke

Brisalci Bosch so uporabni v vseh vremenskih razmerah

Vremenske razmere so zelo pomemben dejavnik, ko razmišljamo o zamenjavi brisalcev. Če se znajdemo v deževni sezoni, potem bomo potrebovali bolj kvalitetno izvedbo. Tukaj imamo predvsem v mislih materiale izdelave ter njihovo vzdržljivost.

Brisalci Bosch so znani po izredni trpežnosti, ki jim omogoča, da ohranjajo svojo zanesljivost v vseh vremenskih pogojih. Zaradi naprednih materialov in tehnologij, imajo tudi do 40% večjo vzdržljivost od drugih proizvajalcev.

Mehanizem nameščanja je pomemben

Pazljivi moramo biti tudi pri izbiri mehanizma, ki se razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca, kar se tiče pritrjevanja. Nekateri proizvajalci brisalcev za avto imajo vgrajene specifične mehanizme za pritrjevanje na vozilo, ki ustreza samo nekaterim znamkam ali vrstam vozil. 

Če nismo prepričani, lahko kupimo tako izvedbo, ki ima univerzalni pritrjevalni mehanizem. To bo zagotovilo največjo kompatibilnost pri nameščanju brisalcev na naše vozilo.

Tukaj lahko omenimo brisalce Bosch, ki so posebno narejeni, da jih lahko namestimo, kar na največ različnih vozil. Napredna oblika nam zagotovi, da se bodo prilegali obliki našega vetrobranskega stekla, ter da bodo z največjo učinkovitostjo odstranili vodo in umazanijo med vožnjo.

Različni materiali izdelave

Materiali izdelave, kot prej omenjeno, igrajo veliko vlogo pri vzdržljivost in učinkovitosti brisalcev. Nekateri materiali so bolj odporni, drugi manj. Tako poznamo:

  • Silikonske brisalce 

Silikon je veliko bolj vzdržljiv material, kot pa guma. Brez težav vzdrži vročino, mrzlost ter tudi velike količine vlage. Brisalci za avto Bosch so znani po svojih različnih modelih silikonskih izvedb brisalcev za navadna ter industrijska vozila. Zato je tudi priporočena njihova uporaba, če želimo večjo kvaliteto in vzdržljivost.

  • Gumijaste brisalce

Guma je izredno dostopen in uporaben material. Rezila brisalcev, ki uporabljajo gumo, so zelo poceni ter opravljajo svojo nalogo dobro. Res pa je, da jih moramo večkrat menjati, saj material sčasoma preperi, se strga ali izgubi svojo elastičnost.

  • Brisalci prevlečeni s teflonom ali grafitom

To je zadnja pogruntavščina v svetu brisalcev. Rezila so narejena iz gume, vendar so prevlečena z grafitom ali teflonom. To jim omogoča, da imajo daljšo življenjsko dobo in dostopno ceno. Brisalci Bosch imajo kar nekaj takih modelov na izbiro, ki uporabljajo prevleke in so priporočeni za starejše in novejše avtomobile in druga vozila.

Poskrbimo za dobro vidljivost v zimskih razmerah

Trenutno so brisalci Bosch ena izmed najboljših izbir za zimske razmere. So izredno zanesljivi in imajo dvojno gumo na obeh rezilih. Ta je lahko prevlečena z odpornim materialom, ali pa se uporablja silikonski nadomestek. To nam omogoča, da se nam brisalci ne zalepijo na vetrobransko steklo med zimo. Tudi pri izredno mrzlih pogojih, lahko zaradi svoje sestave ohranjajo obliko in nam odstranijo vso nesnago na vetrobranskem steklu.

Ali potrebujemo zamenjavo brisalcev za različne sezone?

Načeloma ne. Veliko modelov brisalcev za avto je narejenih tako, da jih lahko uporabljamo skozi celo leto. Če kupimo tak model, ki je narejen samo za določeno sezono, potem jih moramo zamenjati, ko nastopi druga sezona. Tako jih bomo po potrebi morali menjavati in jih bomo tudi manj obrabljali. Nekateri Brisalci Bosch so narejeni, da zdržijo uporabo v vseh sezonah, zato so priporočeni za vse voznike. Poleg tega pa imajo odlično garancijo in dolgo življenjsko dobo.

Najboljšo ponudbo različnih avtomobilskih delov bomo našli na strani www.silux.si. Na omenjeni strani lahko tudi koristimo pomoč strokovnjakov, da najdemo točno določen nadomestni del, ki ga potrebujemo za naše vozilo.

Članki iz iste kategorije: