Z avtom na smučanje – zimska oprema za avto

Verige za avto je vedno dobro imeti s seboj

Verige za avto vam lahko pridejo prav v številnih situacijah in vas rešijo iz zagate, ko je cestišče zasneženo ali poledenelo. To je še posebej pomembno, ko se vozite po strmini oziroma po klancu, saj v zimskih razmerah takrat samo zimske pnevmatike pogosto ne zadostujejo. Ne glede na to, kako kakovostne zimske pnevmatike imate nameščene na vašem vozilu, morajo biti takrat, ko se odpravljate na smučanje, v prtljažniku tudi nove verige za avto. Pravzaprav je verige za avto dobro imeti v prtljažniku kar celo zimo, saj nikoli ne veste, kdaj vam pridejo prav.

Poskrbite tudi za ostalo zimsko opremo za avto

Zimske pnevmatike, verige za avto in nosilci za smuči pa niso edina zimska oprema, ki jo je v tem obdobju leta pametno imeti v avtu. Pred odhodom je zato treba premisliti o tem, katera zimska oprema bi vam lahko prišla prav. Če se odpravljate na smučanje, je temu treba prilagoditi tudi vaš avto. Slednjega je dobro opremiti z:

  • nosilci za smuči, ki jih montirate na streho avtomobila,
  • zimskimi pnevmatikami, v prtljažnik pa dodati še verige za avto,
  • lopato za kidanje snega,
  • metlico za sneg, s katero boste očistilo prednje vetrobransko steklo in ostala okna ter luči,
  • strgalo, s katerim boste očistili zamrznjena stekla,
  • toplo deko ali odejo, ki vam lahko pride prav v primeru okvare ali nesreče.

Poleg tega pa je v avtu poleg obvezne opreme – prve pomoči, varnostnega trikotnika in odsevnega jopiča dobro imeti še baterijsko svetilko. Ta vam še sploh pozimi lahko pride velikokrat prav, saj so dnevi kratki, zato se zunaj hitro stemni. K temu lahko dodate še nekaj toplih oblačil in že ste pripravljeni na smučanje in na vožnjo v zimskih razmerah.

Članki iz iste kategorije: