Zakaj je priporočljivo nositi motoristične jakne med vožnjo motorja?

Velika prednost vse motoristične opreme je zaščita, ki jo nudi med vožnjo motorja. Novejše motoristične jakne so narejene iz kombinacije različnih materialov. Poznamo pa tudi klasične usnjene in tekstilne izvedbe. V vsakem primeru zaščitijo voznika pred naravnimi elementi, kot so žuželke, leteči predmeti, dežne kapljice in podobno.

Večina motorističnih jaken ima obloženo področje ramen in komolcev. Dodatna obloga pa močno ublaži fizične udarce, kar lahko prepreči manjše in tudi večje poškodbe mišic, kosti in organov.

Če na primer nameravate veliko voziti po terenu, boste želeli jakno, ki bo dobro ščitila pred vremenskimi vplivi in bo udobna za dolgotrajno nošenje.

Moto jakne so udobne

Udobje je med vožnjo motorja izredno pomembno. Tako zmanjšamo utrujenost in ohranimo višji nivo pozornosti na cesto, druge udeležence v prometu in razne nevarne dejavnike. To je tudi razlog, da so moto jakne zelo priporočljive za uporabo, ne glede na velikost in vrsto motorja, ki si ga lastimo. 

Moderne moto jakne so zelo tehnološko napredne. Vgrajene imajo številne prezračevalne kanale, ki omogočajo dihanje kože telesa. Obenem pa preprečijo boleče udarce žuželk in drugih letečih predmetov v okolju, kar je velika prednost. Ker povečajo udobje pri vožnji motorja, motoristom omogočajo bolj pazljivo in varno vožnjo.

Motoristični kombinezoni

Motoristi, ki želijo najvišjo zaščito med vožnjo motorja si pogosto izberejo bolj napredna oblačila. Moderni motoristični kombinezoni zaščitijo celotno telo voznika motorja. Zato so primerni za ljudi, ki veliko časa preživijo za krmilom motorja. Omenjena oblačila predstavljajo tehnološko dovršenost, ki je posledica opazovanja, raziskav in drugih dejavnosti raznih strokovnjakov v svetu motorjev.

Poznamo enodelne in dvodelne motoristične kombinezone. Obe vrsti imata svoje prednosti, ki je dobro, če jih poznamo. Načeloma pa omenjeni kombinezoni nudijo najvišji nivo zaščite za motorista v vsakem okolju in vremenskih razmerah. Zato se jih priporoča za vse motoriste, ki pogosto vozijo motor na daljše razdalje.

Članki iz iste kategorije: