Avtomobilski odbijači varujejo naš avtomobil

Moderni avtomobili se srečujejo z uporabo odbijačev na veliko različnih načinov. Nekateri proizvajalci se oklepajo bolj samega izgleda in vanj vgrajujejo luči in drugo opremo. To lahko pomeni veliko škodo pri nizkih udarcih. Nekateri proizvajalci pa prisegajo na varnostno komponente odbijačev. Res pa je, da lahko najdemo tudi take proizvajalce, ki sploh ne vgrajujejo odbijačev, ampak je karoserija avtomobila tako narejena, da sama vsrka dovolj sile, da zaščiti voznika in potnike med udarci.

Deli karoserije avtomobila

Morda so nam pravila nevidna, vendar se vsi deli karoserije avtomobila držijo strogih predpisov varnosti. Tako morajo odbijači vzdržati udarce pri nizkih hitrostih do 5 kilometrov na uro. To pomeni, da morajo vse notranje komponente ostati brez poškodb.

Odbijač za avtomobil
Odbijač za Ford Fiesto

Pri večjih brzinah pa nam to ne pomaga, ampak mora biti sama karoserija tako narejena, da nam zaščiti življenje.
Tudi avtomobilska vrata, prtljažnik ter rezervoar za gorivo in drugi deli se držijo varnostnih predpisov, ki nam v primeru nesreče lahko rešijo življenje.

Tehnologija varnosti se je spremenila skozi čas

Morda se vprašamo, če so starejši avtomobili imeli boljši odbijač, kot jih imajo novejši. Res je, da so včasih uporabljajo bolj trdne materiale, ampak to ni vedno najboljša rešitev. Moderni avti uporabljajo za zaščito bolj mehke materiale, vendar so narejeni tako, da so zmožni absorbirati velike udarce.

Za preverjen izbor odbijačev se lahko podamo na spletno stran www.silux-auto.it, kjer imamo veliko izbiro. Na spletni strani lahko najdemo odbijače, dele karoserije avtomobila in ostalo avtomobilsko opremo

Članki iz iste kategorije: