Brezžične Bluetooth slušalke za prostoročno telefoniranje

Bluetooth slušalke so del napredne brezžične tehnologije komuniciranja, medtem ko je mobitel v žepu. Pri njihovi uporabi nam ni potrebno držati mobitela v roki, vendar lahko ob pogovoru počnemo še druge stvari, ki zahtevajo uporabo obeh rok. Brezžično napravo zataknemo za uho ali v uho in se preko brezžične omrežne povezave pogovarjamo z osebo na drugi strani, medtem ko pomivamo posodo, tipkamo na računalnik ali vozimo. Posebej uporabne so v fitnesu, med tekom, kolesarjenjem in drugimi športnimi aktivnostmi.

Naprave za prostoročno telefoniranje so lahko povezane z mobitelom ali pa z drugimi napravami, ki omogočajo uporabo brezžične tehnologije. Pri spletnem ponudniku dodatne opreme za telefone na strani gizzmo.hu, lahko barvo Bluetooth slušalke kombiniramo z barvo ovitka za telefon. Če bi želeli imeti estetsko usklajeno mobilno telefonijo in opremo za prostoročno komuniciranje, tedaj lahko izbiramo med različnimi, ujemajočimi se barvami, ki jih nudijo tako ovitki za telefon kot naprave za brezžično telefoniranje.

Nasveti pred nakupom elektronskih naprav za brezžično telefoniranje

Bluetooth slušalke morajo imeti kristalno jasen in čist zvok, saj to odraža kakovost njihove brezžične tehnologije. Poleg tega je pred nakupom dobro pogledati, ali ima elektronika omogočeno omrežno povezavo z ostalimi napravami, kot je prenosni računalnik. Pri tem imajo najbolj kakovostne mobilne naprave za brezžično komuniciranje vgrajeno tehnologijo, ki omogoča tako upravljanje glasbe kot sprejemanje klicev.

Bluetooth slušalke

Naprave za prostoročno telefoniranje in poslušanje glasbe imajo v paketu priložen tudi polnilni kabel ali polnilno postajo in polnilno baterijo. Če mobilna naprava za brezžični pogovor nima priložene polnilne postaje, tedaj moramo baterijo s pomočjo kabla polniti preko telefona ali računalnika. Pri polnjenju na mobitel moramo paziti, da imajo ovitki za telefon dostopno polnilno režo, v katero bomo priklopili kabel iz brezžične mobilne naprave.

Tehnične specifikacije brezžičnih mobilnih naprav za prostoročno komuniciranje

Bluetooth slušalke so zasnovane tako, da omogočajo nemoteno dolgotrajno uporabo, saj so udobne za nošnjo in se prilagajajo obliki ušesa. Posebni materiali se skladno z ušesom raztegnejo ali skrčijo, tako da uporabnika med večurnim pogovorom ali poslušanjem glasbe uho ne boli.

Bluetooth slušalke

Katere so še druge tehnične lastnosti brezžične naprave za prostoročno telefoniranje, ki jih pred nakupom velja upoštevati?

  • Vgrajene polnilne baterije imajo čas neprekinjene uporabe približno dve uri.
  • Brezžične mobilne naprave za prostoročno komuniciranje so izdelane iz trpežnih in vzdržljivih materialov, zato predstavljajo naložbo, ki traja vsaj štiri do pet let.
  • Omrežna povezava brezžične tehnologije je v dosegu petih do šestnajstih metrov od vira oziroma mobitela. Tudi bolj robustni ovitki za telefon, ki so izdelani iz močnih plastičnih mas, ne prekinjajo oziroma ne vplivajo na kakovost signala omrežne povezave.
  • Naprava za prostoročno brezžično telefoniranje mora imeti vgrajen dinamičen mikrofon s stikalom za vklop in izklop.

Prednosti mobilnih naprav za brezžično telefoniranje

Največjo prednost uporabe brezžičnih mobilnih naprav predstavlja tehnologija prostoročnega telefoniranja, ki ne potrebuje uporabe kablov ali rok za telefoniranje. To je še posebej koristno pri vožnji z avtomobilom, saj je telefoniranje med vožnjo pravzaprav prepovedano in predstavlja nevarnost v cestnem prometu. Brezžične mobilne naprave za telefoniranje uporabljajo vsi vozniki, še posebej poklicni vozniki tovornjakov, taksijev in avtobusov.

Mobilne naprave za brezžično prostoročno komunikacijo uporabljajo omrežne povezave, ki v mobitelih in drugih povezanih elektronskih napravah znižujejo porabo energije, zato uporaba brezžične tehnologije telefoniranja zahteva le malo energije. Prav tako vsebujejo tudi tehnologijo za povečevanja basa in zasnovo za izolacijo zvoka. Pri tem zmanjšujejo nepotrebne prekinitve zvoka in šume v omrežju.

Povezovanje različnih digitalnih naprav z brezžično tehnologijo

Varna brezžična tehnologija modrega zoba povezuje različne digitalne elektronske naprave, ki so med seboj oddaljene do 15 metrov. Tako brezžične mobilne naprave za prostoročno telefoniranje delujejo tudi z ostalimi digitalnimi napravami, kot je pametni telefon, MP3 predvajalnik, prenosnik, namizni računalnik in televizor. Brezžična tehnologija se namreč uspešno povezuje in združuje z vsemi digitalnimi napravami, ki pa morajo imeti omogočeno uporabo brezžičnih omrežnih povezav.

Bluetooth slušalke

Če ste sredi poslušanja priljubljene pesmi in prejmete telefonski klic, vam ušesne naprave za brezžično telefoniranje omogočajo, da se na klic odzovete samo s pritiskom na gumb. Če pa gumb ponovno pritisnete, se klic zaključi, vi pa se vrnete k poslušanju glasbe. Takšne Bluetooth slušalke so na voljo tudi v spletni trgovini, specializirani za prodajo opreme za telefone na spletnem naslovu www.gizzmo.hu. Na tej spletni strani so na voljo tudi ovitki za telefon, ki so prilegajo različnim modelom mobitelov in prihajajo v različnih materialih, barvah in vzorcih.

Članki iz iste kategorije: