Naprava, ki napolni naš telefon na poti

Kaj točno je power bank?

To je preprosta naprava, ki je namenjena polnjenju raznovrstnih mobilnih naprav. Namenjena je ljudem, ki veliko potujejo in uporabljajo svoj pametni telefon. Seveda pa je možno tudi napolniti bluetooth zvočnike, brezžične slušalke ter drugo dodatno opremo.

Cena power banka se tudi razlikuje glede na specifikacije, ki jih vsebuje. Tako na ceno vpliva:

  • Število USB izhodov
  • Moč akumulatorja
  • Hitrost polnjenja baterije za mobitele
  • Dodatnih funkcijah

Možnost polnjenja naprav kjerkoli

Velika prednost power banka je to, da ga lahko s seboj prenašamo. Tako lahko baterijo za mobitel napolnimo, tudi če nimamo dostopa do električnega omrežja. V večini primerov je možno naš mobi napolniti vsaj 2x, preden bomo morali power bank priklopiti na vir napajanja.

Naše naprave lahko tako polnimo tudi, ko nimamo dostopa do električnega omrežja. To pa je odlična lastnost, če veliko potujemo in potrebujemo telefon za službeno in osebno uporabo.

Cena power banka je tudi odvisna od možnosti polnjenja več naprav hkrati. Dražji modeli lahko polnijo 3 in več mobijev ali drugih naprav naenkrat.

Možnost hitrega polnjenja baterije za mobitel

Današnji pametni telefoni uporabljajo vedno večje baterije. Tako se tudi čas polnjenja poveča, saj je potrebno dokaj veliko energije, da popolnoma napolnimo naš telefon. Novejše prenosne baterije pa uporabljajo tehnologijo Quick Charge. To je posebna tehnologija, ki prepozna sposobnost našega mobitela, če je zmožen hitrega polnjenja. Omogoča nam, da svojo baterijo v mobitelu napolnimo do 100% do 4x hitreje.

Power bank cena in kapaciteta

Cena samega power banka je v veliki meri odvisna od kapacitete shranjene energije. Ta se meri v mAh, ki je kratica za miliamperne ure. Višja, kot je ta specifikacija, večkrat lahko napolnimo baterijo za naš telefon, kot tudi druge naprave.

Članki iz iste kategorije: