Kaj so kurkuma kapsule?

Kurkavec je začimba, ki se pridobiva iz kurkuma. Kurkurna začimba se običajno uporablja za začinjanje azijske hrane. Kurkurna začimba ima nekoliko grenek okus in se uporablja predvsem za barvanje curry prahu, masla, gorčice in sira. Korenine se uporabljajo v medicinske namene in tudi kot prehranska dopolnila. Kurkalni izdelki vključujejo kapsule, praške in čaje, ki so na voljo na tržišču.

Kurkuma kapsule

Prednosti uporabe kurkuma kapsul

Več prednosti je povezano z jemanjem kurkuma kapsul in te so:

  • Uporablja se za zmanjšanje vnetij
    Več študij o učinkovitosti kurkuma je pokazalo, da imajo kurkuma kapsule pomembno vlogo pri zmanjševanju vnetja v telesu. Ugotovljeno je bilo, da so ljudje, ki imajo artritis jemali kurkuma kapsule med 400 in 600 miligrami trikrat na dan, da bi zmanjšali vnetje.
  • Zmanjšanje bolečin
    Raziskave so pokazale, da kurkuma  kapsule vzete pod pravim odmerkom, pomagajo pri lajšanju bolečine, kot so glavobol in bolečine v sklepih, zlasti pri ljudeh z artritisom.
Batni inhalator

Pripomoček za lajšanje bolezni dihal

Dandanes lahko olajšamo mnoge bolezni dihal z napravo imenovano inhalator v katerem se nahaja zdravilo. Ta spusti v naš nos, pljuča in sapnik zdravilo v obliki meglice. Vnos zdravila neposredno na prizadeto mesto mnogo hitreje olajša bolečino in težave z dihanjem, kot če bi to storili oralno.

Članki iz iste kategorije: