Estetski poseg povečevanja ali zmanjševanja prsi

Dejstvo je, da je estetski poseg povečanja prsi v zadnjih letih postal že povsem navadna praksa. Zanj se odloča vse več žensk. Priljubljena je tudi korekcija povešenih prsi oziroma dvig prsi ali mastopeksija. Tak poseg je zaželen pri pacientkah, ki so s svojo velikostjo prsi sicer zadovoljne, a jih želijo dvigniti. Za nastalo težavo je lahko kriva genetika, prav tako nosečnost, staranje, dojenke, hormonska nihanja in še nekatere druge spremembe v ženskem telesu.

Dvig prsi se praviloma izvaja v splošni anesteziji, traja pa približno do dve uri. V primeru da je tkiva prsi dovolj, se obstoječe žlezno tkivo oblikuje kot endoprotezo, nato se oblikuje kožni nedrček. Rezultat je dolgotrajen, saj oblike ne drži koža, temveč preoblikovana žleza.

Ob zmanjšanju dojke dvignemo in preoblikujemo, da se bolje prilegajo postavi in dobijo mladosten videz.

Zmanjšanje prsi

Po drugi strani pa estetska kirurgija omogoča tudi zmanjšanje prsi. Ob tem se prsi dojke dvigne ter preoblikuje, da se bolje prilegajo sami postavi, ne nazadnje dobijo tudi mladosten videz. Kirurg jih vrne v naravno kapljičasto obliko. Dejstvo je, da lahko prevelike pa tudi pretežke prsi lahko povzročajo številne neprijetnosti, bolečine in ne nazadnje tudi težave z zdravjem.

Ženske s prevelikimi dojkami se pogosto počutijo manj samozavestne in imajo slabo samopodobo. Operacija zmanjšanje dojk lahko v celoti odpravi tudi tovrstno težavo in omogoči popoln izgled ter udobje, in to v vseh obdobjih življenja.

Največje prednosti zmanjšanja prsi

Na odločitev za poseg zmanjšanja prsi najpogosteje vpliva kar nekaj različnih dejavnikov. Prevelike dojke torej lahko povzročajo nevšečnosti, posledično tudi slabo počutje. S pomočjo posega se omogoči postavitev prsi v geometrijsko ravnovesje s preostalim telesom.

Zmanjšanje prsi zagotovi olajšanje na številnih življenjskih področjih. Ne nazadnje je ženska po posegu zadovoljna tudi z bolj lepim pa tudi bolj zdravim izgledom prsi. Na sploh pa se ženske za takšen estetski poseg odločajo zaradi bolečin v križu, težav z dihanjem, deformacije skeleta, izpuščajev, slabe drže, slabe samopodobe, težav pri intimnih pa tudi športnih aktivnostih.

Velikost dojk je genetsko določena, značilno pa na velikost in obliko vplivata telesna teža ter nihanje hormonov.

Cena za zmanjšanje prsi

Estetska kirurgija ponuja cenovno vse bolj dostopne storitve, zato se zanje odloča vse več ljudi. Cena za zmanjšanje prsi se giblje od 3600 evrov dalje. V ceno so vključeni individualni pregled in posvet, operativni poseg, uporaba vrhunskih naprav, anestezija ter pooperativni pregled.

Estetska kirurgija vas lahko pomladi za vsaj nekaj let

Povečevanje ali zmanjševanje prsi sta torej pri ženskah precej priljubljeni storitvi, ki jih ponuja plastična kirurgija. Po drugi strani pa se številne predstavnice nežnejšega spola kot tudi moški odločajo za posege, ki so povezani s pomlajevanje kože. Učinkovite rezultate zagotavljajo tudi različna pomlajevalna polnila, med njimi tudi botox ali botulinski toksin. Po nekaterih podatkih je pomlajevanje obraza z botoksom danes ena od najpogostejših posegov v estetski kirurgiji.

S pomočjo botoksa tako lahko na minimalno invaziven način izjemno učinkovito osvežimo pa tudi pomladimo zgornjo tretjino obraza, posledično pa seveda cel obraz.

Korigiranje dinamičnih gubic med obrvmi in na drugih obraznih delih

Z botoksom najpogosteje korigiramo dinamične gube na obrazu – med obrvmi. Prav tako tudi gubice okoli oči, ne nazadnje še vodoravne gube na predelu čela. Seveda takšno pomlajevalno polnilo omogoča tudi korigiranje navpičnih gub na vratu. Te praviloma nastanejo kot posledica prekomernega krčenja vrstne mišice in tudi drugih obraznih mišic.

Uporaba botoksa in polnil za ohranjanje mladostnega videza in glajenje gubic danes ni več tabu tema. 

Botoks za zmanjševanje prekomernega potenja

Verjetno ne veste, da plastična kirurgija polnilo botox lahko uporablja tudi kot odlično sredstvo za zmanjševanje prekomernega potenja – tako dlani kot tudi pazduhe. Za močno potenje je značilno, da lahko pri ljudeh povzroča celo psihosocialne stiske ter izogibanje drugim ljudem. Zmanjšanje delovanja žlez lojnic, ki so odgovorne za izločanje znoja, lahko torej dosežemo z več manjšimi brizganji botoksa v predel pazduhe ali dlani.

Medicina botox uporablja na področju nevrologije

Ne nazadnje pa medicina botoks uporablja tudi na področju nevrologije – za zdravljenje spastičnosti pri odraslih ter otrocih, tudi pri določenih vrstah glavobolov. Dobrodošel je tudi na področju urologije, proktologije.

Ob vsem tem pa pogosto slišimo, da je polnilo botoks v resnici strup. Je to res? Sama beseda toksin v resnici pomeni strup. Botulin toksin oziroma botox je nevrotoksin, ki ga proizvaja določena vrsta bakterije. Zastrupitev z njo pa seveda lahko povzroči stanje, ki povzroča ohromitev določenih mišičnih skupin. A beseda strup ter posledično stran pri uporabi botoksa sta povsem odveč, saj se količina injiciranega botoksa meri v varnih enotah. Količina enot, ki jih na primer uporablja estetska kirurgija, je desetkrat manjša v primerjavi s tisto, ki se jo uporablja na primer v nevrologiji.

Članki iz iste kategorije: