Kakšne vabe za ribolov ščuke izbrati?

Mnogi začetniki v svetu ribolova pričnejo svoje popotovanje pri ribah, kot so krap, babuška in podobno. Kasneje, ko se malce bolj spoznajo z opremo za ribolov in vsem kar spada zraven, pa si zaželijo spremembe in mnogi od teh se takrat odločijo za ribolov ščuke!ribolov-ščuke

Roparica, ki velja za izredno borbeno, je med ribiči izjemno cenjena riba – težko jo je prelisičiti, težko ujeti in za ribolov te ribe je potrebnega kar nekaj znanja! Za začetek je potrebno vedeti kje sploh jo iskati, nato je potrebno preučiti njeno obnašanje, za konec pa so tukaj še vabe, ki jih je potrebno uporabljati, da bi se to lepotico od ribe ujelo!
Ena izmed boljših vab za ribolov ščuke so žive vabe, a so le-te v Sloveniji na ribnikih, jezerih in rekah prepovedane – in prav je tako! Naravo in ribe je treba spoštovati! Ravno iz tega razloga je potrebno poiskati alternativo živim vabam in le-to lahko ribiči najdejo v umetnih vabah! Blagovne znamke kot so na primer Rapala, Savage Gear in mnoge druge proizvajajo vabe ki nosijo različna imena in so različnih oblik – voblerji, silikoni, blestivke, žlice in še kaj bi se našlo. Vse to so umetne vabe, ki jih je potrebno uporabljati za ribolov roparic in so v različnih okoliščinah različno uspešne!


Če se sedaj sprašujete, katero vabo izbrati, da bo le-ta prinesla največ uspeha, potem vas moramo takoj razočarati – enostavnega in hitrega recepta in načrta ni! Vedno se je potrebno prilagajati okoliščinam in sicer čistosti vode, takoj za tem tudi načinu ribolova – ali je to iz čolna, ali iz obale, potem pride na vrsto še velikost želene ribe in še kaj bi se našlo! ščukaDejavnikov je mnogo in le dolgoletne izkušnje vas bodo pripeljale do kvalitetnih rezultatov in kapitalnih prijemov za vodo, zatorej vztrajajte, obiskujte reke in jezera in nabirajte izkušnje! Pa dober prijem vam želimo!

Članki iz iste kategorije: