Ali je naravna kozmetika res naravna?

Potreba posameznikov po naravni kozmetiki, ki nima škodljivih vplivov na naše telo, je poskrbela za to, da je na tržišču čedalje več naravnih in kvalitetnih ličil. Pred nakupom posameznih izdelkov je pomembno, da se prepričate ali imajo izdelki ustrezne certifikate za naravno kozmetiko.naravna-kozmetikaProizvajalci kozmetične izdelke predstavljajo kot »naravne«, »organske« ali »bio«, a to še ne pomeni, da izdelki ne vsebujejo škodljivih kemičnih primesi. Certifikati za posamezni kozmetični proizvod morajo biti navedeni na sami embalaži proizvoda.

Ličila brez škodljivih primesi

Včasih smo v Sloveniji težko dobili ličila, ki so organskega izvora, brez dodatnih primesi, a so vseeno prijetna na videz in ustrezajo odtenku vaše kože. Naravne sestavine in različni barvni odtenki senčil, šmink, maskar in pudrov so poskrbeli, da naravna kozmetika postaja čedalje bolj prodajana.

Naravna nega telesa za moške

Organska in naravna kozmetika je bila včasih dostopna samo za žensko populacijo. Moški si lahko sedaj kupijo celovit set kozmetike, od pene za britje, losjona za britje, do deodorantov in krem za obraz. Vonji so postali prilagojeni moškemu PH kože, kar pomeni, da ne prevladujejo več sadni, ampak zeliščni vonji.

Izdelki za nego med in po nosečnosti

Nosečnice pogosto skrbi, kako bodo posamezni kozmetični izdelki vplivali nanje in na njihovega dojenčka. Naravno kozmetiko lahko brezskrbno uporabljate tekom nosečnosti, saj le-ta ne vsebuje škodljivih primesi, kot so nikelj, krom, svinec, živo srebro in podobno. Za preprečitev nastanka strij ali poškodb bradavic ob dojenju, uporabite kreme in losjone za telo, ki imajo ekološki certifikat za nego telesa.

Organski izdelki so primerni tudi za alergike

Alergike velikokrat skrbi katere proizvode za nego smejo uporabljati. Večina naravnih izdelkov je primernih za alergike. Posamezniki, ki so bolj nagnjeni k alergijskim reakcijam, naj se izogibajo naravnih izdelkov, ki vsebujejo eterična olja, gluten, oreščke, mleko, limonin sok in podobno. Kozmetika s certifikatom za naravno kozmetiko mora imeti tudi jasno navedene sestavine in morebitne alergene.

Krema proti gubam je revolucionarna krema, s pomočjo katere boste hitro in učinkovito poskrbele za mladosten videz svoje kože. Preberite več…

Članki iz iste kategorije: