Gumijaste preproge preproste za čiščenje

Gumijaste preproge so vse bolj popularne iz leta v leto, saj je njihova učinkovitost res velika in se kar hitro pozna razlika med navadno preprogo in gumijasto preprogo. Navadna preproga je lahko prava nadloga kar se tiče čiščenja, saj vanjo zaidejo delci umazanije in jih je zelo težko odstraniti, še posebej če so zelo drobni.gumijaste preproge

Vedno potrebujete sesalec, da iz njega posesate vse dele in nato še čistilo, da preprogo skrtačite, saj če jo imate pred vhodnimi vrati ali v vašem vozilu, bo zagotovo blatna od vaših čevljev in vremenskih razmer. Gumijaste preproge pa lahko očistimo zelo preprosto. Le z čistilom in vodo in iz nje izperete vse male delce in vso blatno umazanijo, saj se vse drži na vrhu preproge. Dobra stran gumijaste preproge je tudi ta, da lahko ima robove, ki zadržijo vodo in jo enostavno zlijete vstran in vam ne zmoči celega vozila ali stanovanja.

Korozijo lahko preprečijo gumijaste preproge z robovi

Največkrat lahko opazimo, da se ljudje odločajo za nakup gumijaste preproge z robovi. V večini primerov je to preproga za vozila, saj tako prepreči korozijo in rjavenje vašega konjička. Vremenske razmere nas zelo rade presenečajo in deževni dnevni so lahko zelo dolgi. Vi pa se v tem času zagotovo odpravite kam na pot z vašim vozilom in se vanj kar hitro prenese voda z vašimi čevlji. V tem primeru vas lahko reši preproga z robovi, saj zadrži vso tekočino znotraj tepiha in ko prispete na cilj, lahko vodo preprosto odlijete in preprogo malo obrišete in bo kot nova.

Gumijaste preproge so odlične za vaš prtljažnik


Le kaj bi mi brez prtljažnika v našem vozilu? Ne prav veliko kajne? Ta odlično uporaben prostor v naših vozilih nam omogoča, da lahko za na pot vzamemo še veliko stvari, ki jih bomo rabili. Konec koncu tudi prtljago za na morje, hišne ljubljenčke, hrano, opremo, ki smo jo kupili in še nešteto drugih stvari. Ampak, ko v vozilu vozimo toliko stvari se nam kar hitro rado zgodi, da se nam kaj polije ali umaže. V tem primeru so gumijaste preproge odlične za vaš prtljažnik, saj jo vzamemo ven in preprosto speremo in je kot nova. Vsa tekočina bo ob razlitju ostala na vašem tepihu in ga se vam ne bo razlivala po prtljažniku med vožnjo in tudi vonj bo ostal na tepihu, ki ga boste z lahkoto odstranili.

Članki iz iste kategorije: