Kako so videti sodobno opremljene dnevne sobe?

Dnevne sobe predstavljajo prostor, v katerem se precej pogosto nahajamo. Če ne skozi dan, pa zagotovo v poznih večernih urah, ko skupaj z bližnjimi sedimo za televizijskim ekranom. Ravno zato je še toliko pomembneje, da je dnevni prostor opremljen kar se da funkcionalno pa tudi udobno.

V dnevni sobi nikakor ne sme manjkati sedežna garnitura. Velike dnevne sobe seveda narekujejo izbiro večje sedežne garniture, v manjši dnevni sobi pa se moramo znajti nekoliko drugače. V tem primeru v sobo lahko postavimo tudi kakšen manjši kavč, ki pa mora biti ravno tako udoben.

Še drugi pomembni kosi pohištva v dnevni sobi

Opremljanje dnevne sobe je lahko precej zahtevna naloga. Zlasti to velja, če je soba majhna in ne dovoljuje, da bi vanjo postavljali večje kose pohištva. V tem primeru je dobro, da nam pri opremljanju pomaga kakšen strokovnjak, na primer notranji oblikovalec. Seveda nam takšna oseba lahko zelo dobro koristi tudi pri opremljanju večje sobe.

sedežne garniture
Predlagamo, da obesite osupljive stenske umetnine, združite dva stila oblikovanja in investirate v udobno sedežno garnituro.

Poleg sedežne garniture, kavča ali zofe moramo v dnevno sobo postaviti še primerno veliko TV omarico. Če je na trgu ne najdemo, jo lahko damo izdelati kar po meri. V dnevnem prostoru pa ima prav tako pomembno mesto tudi klubska mizica. Njena velikost je prav tako odvisna od velikosti prostora.

Vpliv razsvetljave na dnevni prostor

Ker dnevne sobe veljajo za precej obljuden prostor, je ključno tudi to, kakšno razsvetljavo bomo v njih nameščali. Praviloma lahko v takšen prostor namestimo različne vrste luči.

100 idej za oblikovanje majhne dnevne sobe

Seveda ima stropna razsvetljava še vedno največjo vlogo. Poleg stropne luči v dnevno lahko postavimo tudi talno svetilko.

Članki iz iste kategorije: