Najem avtomobila za začetnike

Najem avtomobila zna vzeti veliko časa in zahteva obilo našega truda. Ne samo, da moramo izbrati model in znamko, temveč moramo biti pozorni tudi na skrite stroške in dodatne zahteve. Iskanje zgolj na podlagi cene se ne izplača. Prepričati se morate tudi o dodatnih stroških in zavarovanju. Začnite z raziskovanjem različnih ponudnikov, preučite potrebno dokumentacijo, najemite avtomobil ter ga vrnite nazaj v istem stanju, kot je bil pred najemom.

Primerjajte cene in ponudbe

Preučite različne ponudnike in spletne strani, ki omogočajo najem avtomobila (Najel.bi). Najprej izberite znamko, model in letnik premičnine. Najpogosteje se stranke odločijo za osnovne in varčne modele, ki jih že poznajo. Najemite tistega, ki ga boste znali voziti in ki ga boste obvladali med vožnjo. Pri ponudbi poglejte tudi dodatne zahteve, kot so doplačilo za mlade voznike, doplačilo za prevzem na drugi lokaciji, doplačilo zaradi presega določene vnaprej določene kilometrine, doplačilo za število oseb v avtomobilu in podobno.

Prevoz do in z letališča

V kolikor razmišljate o najemu avtomobila izključno zaradi prevoza na in iz letališča, je najbolje da prevoz in letalo rezervirate pri istem ponudniku. Na ta način boste prihranili več denarja, saj boste dobili določen popust. Pred najemom se vsekakor prepričajte, kje lahko prevzamete in kje vrnete avto, katere modele in znamke nudijo ter koliko potnikov lahko prevažate. Pozanimajte se tudi, če potrebujete dodatno zavarovanje glede na državo iz katere boste leteli z letalom in kjer boste vrnili avtomobil.

Dodatki in bonusi

Izberete lahko tudi dodatke, ki jih nudi najem avtomobila. V kolikor potrebujete GPS navigacijo, otroške sedeže, dober radio in podobno, morate to izpostaviti že pri spletni prijavi. Kasnejše reklamacije vam bodo ustvarile nepotrebne in neželene stroške. Različni modeli nudijo različne opcije in nadgradnje. Včasih je bolje, da dodatke priskrbite kar sami. GSP navigacija je dandanes cenovno zelo dostopna, otroške sedeže pa dobite že skoraj v vsaki trgovini. Pri najemu iberite le tiste dodatke, ki jih res potrebujete.

Članki iz iste kategorije: