Ječmenova trava kot vir zdravja

Zaradi stresnega načina življenja, pomanjkanja prostega časa in pomanjkanje spanca, smo ljudje večkrat slabe volje in popolnoma izčrpani. To nikakor ni dobro za naše telo, saj moramo imeti vedno dovolj počitka in prostega časa zase. No, vsaj tako bi to moralo biti v idealnem svetu, kjer pa zagotovo ne živimo. Poleg vsega pa je naša vsakodnevna hrana tako predelana, da telo le težko dobi vse potrebne vitamine in minerale, ki jih potrebuje za normalno delovanje. Vitamine moramo nekje nadoknaditi in kaj bolje, kot z ječnemnovo travo. Ste že slišali zanjo?ječmenova-trava

Ječmenova trava je prava zakladnica vitaminov

Ječmenova trava namreč spada v skupino tako imenovane superhrane, ki jo telo enostavno potrebuje za normalno delovanje. Ta vrsta trave spada med žitarice. Glede na videz semena se ne razlikuje prav veliko od ostalih žitaric. Vsekakor pa je zelo drugačna njena hranilna vrednost, ki je za telo naravnost odlična. Namreč v sebi skriva pravo bogastvo za naše telo. S pravilno uporabo lahko dosežemo ne le dobro počutje, marveč tudi zdravje celotnega telesa.

Ječmenova trava poznana že v daljni preteklosti


Ječmenova trava je zelo cenjena danes širom sveta. V Sloveniji je Malinca pravi naslov za nakup kvalitetne ječnemnove trave. Seveda pa so le to poznali tudi v preteklosti. Stari Egipčani, Rimljani in Vikingi so travo častili in je bila takrat ena redkih superživil, ki so jih uporabljali. Evropejci ječmenovo travo najbolje sprejemamo, saj dejansko izhaja iz evropskega prostora.

Ječmenova trava ima veliko:
vitaminov: A, B2, B6, E in K
joda
natrija
železa
bakra
magnezija
fosforja
cinka
žvepla
kalcija
kroma
….

Vsebuje pa tudi veliko aminokislim, med katerimi so analina, arigina, cistina, glicina in vse ostale esencialne aminokisline, ki jih telo potrebuje. Skratka, gre za živilo, ki krepi imunski sistem, znižuje holesterol v krvi in brani telo pred tujki. Ječnemnova trava je dobrodošla pri detoksikaciji, za izboljšanje prebave, za zdravljenje slabokrvnosti, pri zdravljenju astme, sladkorne bolezni, kožnih bolezni, hepatitisa, debelosti in drugih težav sodobnega človeka.

Torej, če bi želeli izboljšati zdravje in ne veste kje začeti, je ječmenova trava vsekakor tisto glavno živilo, ki vam bo povrnilo zdravo telo. Uporabljajte jo kjerkoli in kadarkoli, da bo vaše telo ponovno v dobri formi.

Članki iz iste kategorije: