Imate radi chia semena?

Chia semena so izredno priljubljena pri ljubiteljih beljakovin in ljudeh, ki bi radi izgubili nekaj kilogramov, saj te vsebujejo veliko več beljakovin, kot katera koli druga semena, vključno žitarice. Namenjene so predvsem za športnike, tiste, ki imajo težave s krvnim sladkorjem in prebavo, ter za vse tiste, ki se spopadajo z prekomerno težo in si želijo izgubiti nekaj kilogramov.chia semenaChia semena so več kot odličen obrok, tudi za ljudi, ki imajo celijakijo, saj ne vsebujejo glutena in dajejo občutek sitosti, hkrati pa absorbirajo vodo in blagodejno vplivajo na hujšanje.

Chia semena so izredno zdrava

Chia semena niso namenjena le za hujšanje, ampak jih lahko uporabljate tudi v zdravilne namene. Namreč zelo dobro vplivajo na krvni pritisk, sladkor in prebavo, kar pomeni, da vam bodo odpravila tudi te težave, če jih boste redno uživali. Njihovi zdravilni učinki dajejo tudi precej energije, saj so jih pred leti bojevniki jedli bred bitko, Inki in Maji pa so iz njih izdelovali moko, olje in jih uporabljali tudi za poslikavo telesa. Hkrati pa chia semena krepijo lase, imunski sistem, lajšajo menstrualne bolečine, pomagajo v menopavzi, čistijo kožo in ji dajejo sijoč videz. Ti drobni čudeži imajo neverjetno moč, ki vam daje boljši videz in neomejeno energije za vsak nov dan.

Ste vedeli iz kod izhajajo chia semena?

Vse bolj priljubljena chia semena izhajajo iz Južne in Srednje Amerike. Tam so jih uporabljali za moko, olje, poslikavo teles in za energijo pri bojih, saj v majevskem jeziku pomenijo moč in vzdržljivost. Pred samo uporabi jih je potrebno namočiti v tekočino, po zaužitju pa vam pomagajo, da dihidrirati vaše telo, saj še vedno na sebe vežejo vodo.

Privoščite si chia semena

Chio semena se lahko zaužijete kakor koli želite, vsekakor pa so najbolj priljubljeni načini, da jih zmešate z jogurtom ali smoothiem in je tako okus boljši. Če pa želite, da je vaš obrok popolnoma brez kalorij, pa jih raje namočite kar v vodo in počakajte da se napihnejo. Ko so chia semena pripravljena in napolnjena s tekočino, ki ste jo izbrali, se bodo spremenila v gelu podoben ovoj, ki vam bo dal občutek sitosti za več ur.

https://www.youtube.com/watch?v=3MulgdPeSFg

Članki iz iste kategorije: