Torbice je treba pravilno hraniti!

Zaposlena sem v prodajalni s torbicami, kar je za prodajalko seveda odlično – gotovo namreč ni ženske, ki ne bi bila »nora« na torbice, in če prodajaš nekaj, kar ti je všeč, hkrati pa o tem še svetuješ strankam, imaš zagotovo super službo. Sicer večina žensk danes kupuje torbice iz najrazličnejših sodobnih umetnih materialov, ki so precej poceni, za kakovostne usnjene torbice pa se večinoma še vedno določajo tiste prave dame, ki dajo na kakovost več kot na ugodno ceno – predvsem gre za ženske v zrelih letih, ki imajo torbic raje manj, vendar so kakovostne, kot pa da si vsaka dva meseca kupijo novo.torbice In to so tudi ženske, ki znajo s torbicami pravilno ravnati – dobro vejo, kako jih je potrebno hraniti.
pri damah, ki prisegajo na kakovost, ob prodaji torbice običajno razložim, kako je treba torbico negovati, kako jo lahko čistijo in na kaj naj bodo pazljive, prav tako pa ima večina torbic višjega razreda tudi posebno vrečko iz blaga, v katero naj bi se torbico spravilo, kadar je ne uporabljajo. Mlada dekleta, ki kupujejo cenejše torbice, pa običajno na njih tudi prav nič ne pazijo in kadar jih opozorim, kako s torbico ravnati, me prav čudno gledajo. Tudi torbice iz umetnih materialov moramo namreč paziti, če jih nameravamo uporabljati dolgo.


Notranjost torbic se tako pri kakovostnih kot manj kakovostnih čisti enako. Najprej je treba torbico izprazniti, stresti iz nje vse drobtine in druge majhne smeti, nato pa podlogo obrisati z vlažno krpo, ki smo jo prej namočili v milnico in dobro oželi. Tako se notranjost osveži. Kadar torbice ne uporabljamo, je nikoli ne smemo odložiti kar v omaro in po možnosti čez njo naložiti še oblek, saj se tudi torbice zmečkajo (in umetne materiale je težko ravnati,) ter izgubijo svojo obliko. Najbolje je, da torbico natlačimo s časopisnim papirjem, ki bo skrbel za obliko in hkrati za vlago, če je torbica zelo mehka, pa lahko po njeni obliki tudi izrežemo kos lepenke ter ga vstavimo v notranjost. Nikoli ne bo odveč, če damo v torbico zavojček sivke, ki bo odganjala mrčes in hkrati skrbela za prijeten vonj. Torbico nato postavimo na polico z zaprti omari (da se ne nabira prah), sicer pa jo lahko tudi obesimo na obešalnik (zlasti mehkejše torbice (lideja.com), ki same ne držijo oblike).
Kako pa čistimo zunanjost? Pri usnjenih in semiš torbicah uporabljamo enaka sredstva kot za čevlje. Sicer pa zunanjost torbice zgolj obrišemo z vlažno krpo, saj tudi večina umetnih materialov ne dopušča pranja. Če je pranje mogoče, pa torbico operemo. Če imamo občutljiv stroj in je na torbici veliko kovinskih elementov (zadrg, netov), te najprej prekrijemo s trakom. Po pranju torbico poravnamo in položimo na brisačo – tako že med sušenjem obdrži obliko. Nikoli jene smemo dati v sušilni stroj.

Članki iz iste kategorije: