Do lepega in nepozabnega nasmeha z implantati

Do izgube zob lahko pride iz različnih vzrokov. Nekatere izgubimo zaradi slabe higiene, druge zaradi prejetega udarca ali travme, nekatere pa izgubimo starostno. Ne glede na vzrok za izgubo, lahko vse nadomestimo z implantati. Hkrati lahko nadomestimo enega, dva ali celo vse zobe. Služijo lahko tudi kot osnova za različne protetične nadomestke, kot so mostički, proteze, in prevleke. Najpogosteje se uporabljajo v primeru, ko imamo en izgubljen zob in želimo ohraniti sosednje zobe, brez brušenja. V nastalo razpoko se tako vgradijo implantati in nam ustvarijo lep nasmeh.

Nadomeščanje posameznih ali vseh zob

Z implantati nadomestimo enega ali več zob. Pri nadomeščanju enega ali dveh se preprosto v čeljust namesti nadomestek korenine, nanj pa se pričvrsti umeten zob. Pri nadomeščanju celotnega zobovja, pa se v dlesni namestijo posamezni implantati,ki služijo kot nosilci za mostiček. V čeljust se pod lokalno anestezijo vstavi šest do osem nadomestkov, nanje pa se postavi mostiček. Ta izvedba je fiksna in ni snemljiva. Lahko pa si izberemo tudi snemno protezo, ki jo lahko snemamo za potrebe čiščenja in boljše higiene. Proteza z implantati postane veliko bolj fiksna in stabilna od drugih različic. Posameznik lahko je tudi trdo hrano, kot so zrezki in oreščki brez dodatnih težav ali bolečin.

Boljše zdravje dlesni in druge prednosti

Zdrave dlesni pomenijo tudi zdrave zobe. Implantati preprečujejo resorpcijo oziroma tanjšanje dlesni. Nanje enostavno namestijo mostičke ali proteze, brez potrebe po brušenju sosednjih zob. Vsako brušenje namreč zoža zdrave zobe. Dodatna prednost implantatov je tudi v tem, da ne povzročajo iritacij in bolečine, kot jih navadne snemljive proteze. Pacient lahko je trdo hrano in živi normalno življenje, kot ga je pred izgubo zob. Brez težav se lahko tudi smeji, pogovarja in poje. Okrevanje je hitro, saj od prve namestitve do končnega rezultata traja le tri do šest mesecev.

Želite izvedeti kaj je to nevidni zobni aparat? Potem si preberite ćlanek na to temo tako da kliknete na povezavo.

Članki iz iste kategorije: