Opremljanje otroške sobe

Najprej po ideje

otroška soba
Preden se lotite opremljanja otroške sobe, si najprej poglejte nekaj idej drugih. Ne samo Youtube in specialni portali, tudi različne revije vam znajo ponuditi obilo idej, da ne govorim o zelo kvalitetnih knjigah, ki jih dobite v knjižnici in vse prej našteto konkretno prekašajo. Kje je že lokalna knjižnica? Morda bo potrebno stopiti do kakšne bolje založene, npr. če ste iz Ljubljane, je zelo dobra (in velika) v Šiški, odlična je tudi v Centru, pa v Mostah in za Bežigradom. Torej knjig na pretek, v knjig pa najdete tudi že prej omenjene različne revije, če jih niste pripravljeni kupovati.
Poleg tega je pametno obiskati kak pohištveni sejem in se ustaviti v kaki veliki trgovini s pohištvom, kjer imajo pogosto otroške sobe že kar opremljene in boste v njih našli vse mogoče ideje.

Za bodoče starše

Vprašati se gre, kako bo vam najudobneje dostopati do vašega dojenčka in kje se boste z njim ukvarjali. Tudi v njegovi sobi se je z njim dobro igrati kar največ že od začetka, da se je navadi. Ni torej bistveno, da ima roza steno, če pričakujete punčko ali da ste kupili odejico s krasnimi medvedki. Bolj je pomembno, da v sobi ni ostrih robov ali kakih možnosti za plezanje – in potem padanje.

Za starše

Otroci naj imajo v svoji sobi posteljo, kjer se navadijo spat in to že takoj na začetku, sicer tvegate dvoje – najprej spor med očkom in mamico, ker očka nima več mamice zase in pa zbujali se boste utrujeni, saj bodo malčki večere in noči preživljali z vami in boste imeli delo z njimi. Postelja in veliiiko prostora za igranje sta torej nuja. Kmalu tudi manjša in dobro osvetljena pisalna miza ter predalčki na nizki višini, ki bodo služili za odlagalne prostore, saj bodo otroci spravljali vse mogoče reči, ki jih bodo dobili ali našli. Seveda, tudi divje kostanje, kamenčke, posušene storže in svetleče papirčke v katere so bili zaviti bomboni.

Za najstnike

Pisalna miza, kjer bo dovolj prostora za šolske naloge ter prenosni ali stacionarni računalnik, ki ga bodo najstniki nujno potrebovali ob zaključku osnovne šole in potem pri kasnejšem šolanju. Če mislite, da na računalniku ne bo govoril s prijatelji in igral iger, se seveda zelo motite. Vseeno ga lahko naučite delovnih navad, a v tem mu boste morali biti zgled. Najstniki ravno tako potrebujejo svetle prostore, v katero bo prišlo dovolj sončne svetlobe, samo to je pogoj, da bodo dobre volje, spočiti čez dan in zdravi ter da si bodo zaželeli tudi na zrak.
https://www.youtube.com/watch?v=I5XSK9cb85w

Članki iz iste kategorije: