Slovenija in ekonomske razmere v njej

Za nekoga, ki namerava poslovati v Sloveniji, v tej državi ustanoviti podjetje ali se vanjo celo preseliti, je pomembna tudi informacija, kakšni so življenjski stroški v Sloveniji. Kakšni so torej življenjski stroški v Sloveniji? Najemnina za dvosobno stanovanje znaša okrog 700 evrov. V primerjavi z drugimi evropskimi državami oziroma državami v EU so v Sloveniji nižje cene cigaret in alkohola, nižje pa so tudi cene za plačevanje storitev v restavracijah in hotelih.

Življenjski stroški v Sloveniji
Življenjski stroški v Sloveniji

Skodelica kave v Ljubljani je tako leta 2019 stala približno od 1,5 do 2 €. Dražje od evropskega povprečja pa so v Sloveniji cene hrane, brezalkoholnih pijač in zabavne elektronike. 

Ekonomske razmere v Sloveniji

Glede na ugodne ekonomske razmere in stabilnost države je ustanovitev podjetja v Sloveniji vsekakor pametna odločitev. V Sloveniji je dobro razvita farmacevtska industrija, razvija pa se tudi na drugih področjih, saj v državi deluje veliko uspešnih podjetij. V zadnjih letih je opazen predvsem porast turistične dejavnosti, saj za Slovenijo med turisti iz celega sveta vlada vedno večje zanimanje.

Nadaljujte s prebiranjem celotnega članka z naslovom “Slovenija in ekonomske razmere v njej“.

Članki iz iste kategorije: