Učinkovita zunanja razsvetljava

Volino poskrbi za kakovostna notranja in zunanja svetila, s katerimi bo zunanja razsvetljava vašega doma ali kakšnega drugega objekta več kot odlična. Gre namreč za odlično spletno trgovino s svetili, ki se odlikuje s svojo veliko in cenovno ugodno ponudbo različnih svetil, med katerimi so tudi tista za osvetljevanje objektov, poti do njih, vrtov in njihove okolice. V ta namen so na voljo tako zidna in stoječa svetila različnih vrst in velikosti, takšna, ki se vgradijo, solarna in dekorativna svetila, pa tudi različni reflektorji s senzorjem ali brez njega. Pri vsakem svetilu so navedene tudi natančne tehnične specifikacije, ki se vam pomagajo odločiti, ali je določena luč primerna za vas ali ne. Oglejte si torej, kaj ponujajo, in med številnimi izdelki, ki so na razpolago, izberite ustrezna zunanja svetila zase!

Reflektor za osvetlitev vhoda

Vhod v hišo, stopnišče do njega, dvorišče ali pa vhod v garažo in dovoz do nje morajo biti ustrezno osvetljeni.  S tem se izognemo morebitnim padcem, zdrsom in spotikanju, predvsem pa poškodbam, ki lahko pri tem nastanejo. Hkrati pa se dobro urejena zunanja razsvetljava seveda poskrbi tudi za to, da nam ni treba več v temi iskati ključev v torbici. Osvetlitev vhoda je tako pomembna za našo varnost, pa tudi za udoben prihod domov in odhod z doma. Zunanja razsvetljava našega doma bo sicer najboljša, če v ta namen izberete reflektor, najbolj smiselno pa je v ta namen izbrati reflektor s senzorjem.

enzor namreč uravnava vašo zunanjo razsvetljavo glede na vaše potrebe, saj se reflektor zaradi njega prižge le takrat, ko zazna gibanje, sicer pa je ugasnjen. To pomeni, da bo okolico vašega doma, vhodna vrata ali dovoz do garaže osvetljen takrat, ko bo to potrebno, s čimer bo vaš prihod domov ali odhod od doma veliko bolj varen in udoben. Hkrati pa vam reflektor s senzorjem omogoča tudi prihranek energije, saj se bo tudi sam ugasnil, ko zunanja razsvetljava ne bo več potrebna. Tako ne bo gorel po nepotrebnem, vam pa se z ostalimi družinskimi člani ne bo treba prepirati o tem, kdo ga je pozabil ugasniti.

Solarna svetila za dodatno osvetlitev

Čeprav solarna svetila največkrat povezujemo z osvetljevanjem vrtnih poti in ustvarjanjem ambientalnega vzdušja na vrtu ali terasi, pa v resnici to ni njihov edini namen. Poleg različnih solarnih vrtnih svetil, ki imajo lahko tudi dekorativno obliko, so namreč na voljo tudi solarna zidna svetila z LED žarnico in senzorjem premikanja. Z njimi lahko poskrbimo za odlično zunanjo razsvetljavo, hkrati pa prihranimo, saj se takšna solarna svetila polnijo s pomočjo sončnih celic. Takšen način osvetlitve se tako lahko uporabi tudi tam, kjer ni električne napeljave. Na vrtovih in večjih dvoriščih je to dokaj pogosto, zato solarna svetila za dodatno osvetlitev in zunanjo razsvetljavo pridejo še kako prav. Pravzaprav predstavljajo najhitrejši način ter brez ukvarjanja s priklopom svetila na električno omrežje z njimi osvetlite zunanjost svoje hiše ali drugega objekta.

LED sijalke in svetila

Ko se odločamo za nakup (trgovina volino.hr) zunanjega svetila, je zelo pametno izbrati takšne, ki uporabljajo LED tehnologijo oziroma sijalke. Takšna svetila so namreč ne le bolj varčna in ekološka, ampak imajo tudi daljšo življenjsko dobo. To je lahko precej pomembno. Zakaj? Zunanja razsvetljava je namreč na marsikateremu objektu urejena tako, da so reflektorji in druga svetila pritrjeni na fasado, strop nadstreška ali kakšno drugo težje dostopno mesto. Menjavanje žarnic pri takšnih svetilih je zato marsikdaj naporno in zamudno ter ga je treba opravljati z lestvijo. Če izberemo LED svetila, pri katerih žarnic oziroma sijalk ni treba tako pogosto menjati, si bomo prihranili ta neljubi opravek.

Zunanja razsvetljava po vaši meri

Ko načrtujete zunanjo razsvetljavo, je treba dobro premisliti, kakšne so vaše potrebe. Kdaj prihajate domov in kateri del poti do vhoda je v temi najbolj problematičen? Imate pri prihodu domov težave le pri vtikanju ključa v ključavnico ali je zaradi teme otežena tudi pot po stopnicah? Zunanja razsvetljava mora biti načrtovana tako, da čim bolj učinkovito osvetli posamezne dele našega dvorišča, dovoza, vrta, vhoda. Prav tako pa lahko z njo ustvarimo ambientalno osvetlitev ter tako ob večerih in ponoči okolici svojega doma pridamo romantičen pridih. Ne glede na to, kakšna svetila izberemo, je pomembno samo to, da je zunanja razsvetljava urejena čim bolj po vaši meri, željah in potrebah!

Sodobne vrtne garniture, med katerimi lahko izbiramo na trgu, so med seboj zelo raznolike, zato je pred izbiro oziroma nakupom dobro natančno vedeti, kakšen tip garniture za vrt bi nam najbolj koristil. Še več nasvetov o vrtnih garniturah si preberite s klikom na povezavo.

Članki iz iste kategorije: