Vsestransko in učinkovito prehransko dopolnilo

Ljudje vse več pozornosti namenjamo zdravi prehrani. Zavedanje, da ta močno vpliva na kakovost našega življenja, je vedno večje. Poleg pravilno izbrane prehrane je pomembno tudi gibanje, zato se vse pogosteje odločamo za vsaj eno od telesnih aktivnostih, ki jo opravljamo nekajkrat na teden. To pa še ni vse. Ker kakovost svojega življenja želimo še povečati, posegamo tudi po številnih zelo koristnih in učinkovitih prehranskih dopolnilih. Ti predstavljajo piko na i k zdravi prehrani.

Predstavili vam bomo zelo priljubljeno prehransko dopolnilo. To je dodatek MSM, ki ga boste našli tudi pod imenom MSM prah, prehranski dodatek MSM in še kaj podobnega. Zaupali vam bomo, kaj tovrstni dodatek predstavlja, katere so njegove glavne prednosti in kje ga lahko kupite.

Kaj je MSM?

MSM je prehranska oblika naravnega žvepla. V naravi ga najpogosteje lahko najdete v sadju, zelenjavi in žitaricah, največ pa ga vsebujete česen in čebula. Večina predelanih živil žveplo izločajo, zato ga v vaši prehrani lahko zelo hitro začne primanjkovati, sploh če ne zaužijete dovolj svežega sadja in zelenjave.

Verjetno niste vedeli, da ravno žveplo v vašem telesu zaseda tretje mesto po pomembnosti in koristi za telo. Njegova polovica se nahaja v vaših mišicah, koži in kosteh. Nekateri menijo, da naj bi bil ta element ravno tako pomemben in koristen kot je za vaše telo na primer vitamin C. Vaše telo mora torej za zdravo in normalno delovanje ohranjati vrednost žvepla skozi ves čas.

Raziskave so pokazale, da telo na dan porabi osmino čajne žličke žvepla. Tako ohranja prepustnost membran in preprečuje trdenje tkiv. Nove celice, ki nastajajo v telesu, potrebujejo žveplo, ki se nahaja tudi v krvi.

Številne koristi in učinki MSM

Žveplo spada v isto skupino kot kisik. Zanj velja, da je močan razstrupljevalec. Pomagal naj bi celo pri odstranjevanju težkih kovin iz telesa. Pomembno vlogo igra pri nastajanju rdečih krvničk. Ob poškodbi torej zagotavlja zdravo cirkulacijo na območju poškodbe in na to mesto prinaša vsa potrebna hranila.

Žveplo in s  tem vsekakor tudi dodatek MSM ima antiseptične ter očiščevalne učinke v prebavnem traktu. Hkrati stimulira izločke žolča, čisti kri, izboljšuje stanje las, pomaga pri delovanju jeter in poskrbi za spodbujanje metabolizma.

V telesu se žveplo porablja še za proizvodnjo glutationa. To je eden od najmočnejših antioksidantov, ki služi tudi detoksifikaciji telesa.  Kljub temu da MSM sam po sebi ni antioksidant, pa spodbuja nastanek telesu lastnih antioksidantov. Nekateri menijo naj bi pomagal celo pri sindromu karpalnega kanala.

MSM prah pomaga pri težavah s kožo

Znano je, da dodatek MSM pomaga pri najrazličnejših težavah, ki so povezane s kožo. Pomaga pri ekcemih, aknah, luskavici, prhljaju, dermatitisu in še čem. Če MSM v prahu nanašamo na lokalno rano, lahko pomaga pri veliko hitrejšem celjenju ran, brez ostankov brazgotin.

Ostali učinki MSM

Dodatek MSM vam lahko pomaga tudi pri zmanjševanju oteklin in vnetij. Ti so lahko posledica revme in artritisa ter še česa. Lahko vam pomaga lajšati bolečine in mišične krče, lajša številna vnetja ter razširja krvne žile. Posledično omogoča še lažji pretok krvi. Pomaga pri izboljšavi gibljivosti sklepov, zmanjšuje otrdelosti, otekline in bolečine na sploh.

Prehranski dodatek MSM je znan tudi po tem, da ima očiščevalne učinke na prebavni trakt. Hkrati simulira izločke žolča, čisti kri in pomaga pri delovanju jeter. Nedavno nazaj so celo dokazali, da je lahko dodatek MSM odlična podpora pri obolenju raka dojk. Z njegovo uporabo naj bi se namreč zmanjšala sposobnost preživetja rakavih celic.

Kako lahko uporabljate MSM?

Dodatek MSM lahko popijete s kozarcem vode. Vanj lahko stisnete nekaj limone. V kombinaciji z vitaminom C, tovrstno dopolnilo deluje še bolje. Poleg tega bo tudi okus prijetnejši. Lahko pa ga vmešate tudi v svojo najljubšo kremo ali tonik. Če ga boste popršili po obrazu, pa vam bo MSM zagotovo pomagal pri celjenju brazgotin, aknah in še pri drugih številnih vnetjih.

Mesto nakupa MSM

Ste že kdaj obiskali spletno mesto vegamega.it? Če sledite, katera prehranska dopolnila in še druga podobna sredstva so najboljša za vaše zdravje in počutje, potem tega mesta niste samo obiskali, ampak ste na njem naročili in kupili vsaj enega od odličnih izdelkov, ki so jih na to prodajno mesto postavili priznani proizvajalci.

 

Ko si boste dodatek MSM želeli imeti pri sebi, potem vas vabimo na omenjeno mesto, kjer boste kupili preverjen in odličen izdelek.

Članki iz iste kategorije: