Je gostovanje spletnih strani smiselno prepustiti strokovnjakom?

Natančnejši odgovor na uvodno vprašanje sledi v nadaljevanju. Vendar lahko že sedaj povemo, da je odgovor pritrdilen. Še posebej kadar gre za podjetje. Podjetju so pomembni tako tehnični kot vsebinski vidiki, ki posledično vplivajo na kupčeve odločitve v prihodnosti.

Podjetje potrebuje takšno gostovanje spletnih strani, da bo z njim zadovoljilo svoje potrebe. Koristi se merijo v povečanem obsegu zadovoljnih kupcev ter v pridobivanju novih kupcev. To vodi do boljšega poslovanja, finančnih prilivov in rasti podjetja. Obstaja namreč določena prodajna masa, ki se lahko nadaljuje, preden se internetni obiskovalec odloči za vzpostavitev poslovnega odnosa s podjetjem. Četudi ta odločitev pomeni le majhno začetno prodajo. Zakaj je torej smiselno prepustiti upravljanje tehnične internetne prisotnosti strokovnjakom?

Tehnična podpora v rokah usposobljenih strokovnjakov

Podpora tehničnega osebja je ključnega pomena. Strežniki, omrežni kabli, usmerjevalniki in druga oprema je podjetniku nerazumljiva. Četudi bi se na tehnične specifikacije vsaj malo spoznal, ne bi mogel v celoti obvladati procesa. Podjetnikova primarna dolžnost namreč tiči v pridobivanju novih kupcev in skrbi za nemoteno poslovanje. Podjetnik ne more sam obvladati vseh zapletenih procesov. Sicer lahko zaposli strokovnjake na področju računalništva in informatike, vendar je ta izbira mnogo dražja od najema.  

Tehnična oprema, ki podpira najem gostujočega paketa, se lahko v določenem trenutku pokvari. Usposobljeni tehniki hitro diagnosticirajo pravi vzrok tehničnih težav. Za to potrebujejo veliko mero znanja in izkušenj. Tehniki hitro ugotovijo kako težavo obravnavati in zato lahko tudi hitro ukrepajo.

Preučevanje cen gostujočih paketov

Ko se podjetnik odloča pri katerem ponudniku bo naročil gostovanje paketa, naj se ne orientira samo po ceni. Zelo nizka cena mesečnega paketa pomeni, da je moralo podjetje zaposliti cenejše, manj kvalificirane in izkušene sodelavce. Na žalost to vodi v nezadostno in neučinkovito podporo strankam. V kolikor tehnik pravočasno ne najde vzroka težav, komunikacija s kupci stoji. Takoj nastopi zaustavitev prodajnega procesa, ki se v nekaterih podjetjih lahko meri v precej velikih denarnih zneskih.

Zanesljiva in merljiva uptime garancija

Vsako podjetje, ki ponuja gostovanje spletnih strani, hkrati nudi tako imenovano uptime garancijo. Uptime je čas, ko je uporabnikom na voljo določena internetna storitev v določenem obdobju. Predstavlja razmerje razpoložljivega časa, deljenega s celotnim časom. Cilj vsakega ponudnika storitev je sto odstotni uptime čas.

Podjetnik želi izvedeti ali je njegovo podjetje pri izpadu utrpelo kakšno škodo. To je zanj pomemben podatek, ki pa ga lahko ponudnik storitev izmeri. Gostitelj pomaga poiskati vzrok izpada. Pojasniti mora kaj so storili, da bi izpad preprečili in kaj morajo v prihodnje narediti, da do tega ne bi prišlo. Nekaj ur izpada pomeni veliko izgubo pri poslovanju podjetja. Kadar podjetja dosegajo najvišji odstotek prodaje preko spleta, tedaj je izguba toliko večja.

Zakup in najem najbolj zmogljivega paketa

Podjetjem se na dolgi rok izplača zakupiti oziroma najeti najzmogljivejši paket gostovanja. Taki paketi ponujajo mnogo več možnosti in priložnosti za rast internetne prisotnosti. Poleg tega pa se njihova cena bistveno ne razlikuje od paketov, ki ne ponujajo toliko storitev.

Internetna stran ne bi smela biti samo mesto s predstavljeno brošuro in izdelki. Za učinkovito prodajo to ni dovolj. Podjetje mora svojim strankam omogočiti, da lahko njihove izdelke neposredno kupujejo na internetnem mestu. Omogočiti pa mora tudi dokončanje transakcij.

Hitri strežniki za dostop in izvršitev plačila

Navkljub temu, da podjetja oglašujejo svoje izdelke in storitve na družabnih omrežij, je še vedno zelo pomemben stik z internetnim mestom nakupa. Z nagovarjanjem kupcev na družabnih omrežjih, jih preko teh kanalov neposredno preusmerjamo na našo internetno stran. Podjetja na družbenih omrežjih kupca pritegnejo k nakupu. Vendar mu morajo omogočiti hiter dostop do mesta, kjer bo nakup tudi izvršil.

Internetna domena kot nuja in priložnost za rast

Internetna mesta predstavljajo življenjsko silo vsakega podjetja. Podjetje se zaveda, da je internetna  prisotnost nuja in ne zgolj možnost. Pomembno je vedeti, da podjetja nimajo v lasti svojih računov na družabnih omrežjih. Nadzorniki jih lahko čez noč odstranijo ali celo izbrišejo, pri tem pa podjetja niti ne opozorijo. Še manj verjetno je, da bi za škodo plačali odškodnino. Podjetju pa se ni potrebno bati za obstoj svoje lastne internetne domene. Ta je njegova last in mesto, kjer se podjetje lahko v nedogled razvija. Pred izpadi in tehničnimi težavami ga ščitijo ponudniki gostovanja spletnih strani. S tem mu omogočajo neodvisnost in razvoj.

Članki iz iste kategorije: