Zaščitna delovna oprema za noge

Kvalitetni delovni čevlji preprečujejo padce in zdrse

Padci in zdrsi na delovnem mestu so zelo pogosti. V večini primerov pa jih povzroči nošnja čevljev nezadostne kakovosti. To je še posebej pomembno v delovnih okoljih, kjer je na tleh razlita nafta, se nahaja vlaga, mast in podobne snovi, ki so znane po tem, da povzročajo zdrs čevljev. Z uporabo delovnih čevljev pa zagotovimo, da bomo vedno imeli na voljo najboljši oprijem s katerokoli površino. Delavci na višini imajo največ koristi, če nosijo omenjeno opremo, saj jim bo ta nudila veliko višji nivo varnosti pri hoji po različnih materialih, kot so strešne kritine, kovina, plastika, les ipd.

Delovne hlače
Delovne hlače so dosti podobne navadnim kargo hlačam. V resnici pa se največja razlika skriva v njihovi sestavi.

Čevlji za delo preprečujejo predrtje stopal uporabnika

Gradbišča in druga kaotična delovna mesta so polna nevidnih nevarnosti. Delavci tako velikokrat v hitenju stopijo na ostre predmete, ki predrejo gumo čevlja in poškodujejo stopalo. V drugih primerih pa je možno, da jim čez nogo zapelje viličar ali drugo vozilo, kar lahko povzroči poškodbe prstov in stopala. To je tudi razlog, da so delovni čevlji strukturno ojačani. S tem se prepreči, da bi padajoči in težji predmeti poškodovali noge delavca. To pa je izredno priročno v delovnih okoljih, kjer je prisotno veliko nevarnosti v obliki vozil, težjih predmetov, ostrih orodij ipd.

Hlače za delo so narejene iz odpornih materialov

Delovne hlače so dosti podobne navadnim kargo hlačam. V resnici pa se največja razlika skriva v njihovi sestavi. Narejene so iz močnih in vzdržljivih materialov, ki omogočajo najvišjo zaščito nog. Večinoma se v njihovi sestavi uporablja mešanica bombaža, poliestra, denima in raznih umetnih ter močnih materialov. Zelo pogosto pa je možno opaziti dvojne šive, dodatne žepe in druge dodatke. Tukaj je potrebno izpostaviti dvojne šive, ki so namenjeni višanju kvalitete in odpornosti delovnih hlač.

Članki iz iste kategorije: