Astaksantin kot eden od najmočnejših naravnih oksidantov

Za krepitev imunskega sistema

Na splošno pa astaksantin pomaga predvsem pri krepitvi imunskega sistema ter pri vzpostavljanju humoralnega imunskega odziva. Pozitivno lahko vpliva tudi na izboljšanje mišične moči ter vzdržljivosti pa tudi na zmanjšanje kopičenja laktata ob napornejši telesni vadbi.

Ugoden vpliv omenjene snovi se kaže tudi na področju prebave. Zaradi njegovih antioksidativnih lastnosti ga s pridom uporabljajo tako rekreativni kot tudi profesionalni športniki, osebe z revmatoidnim artritisom ter osebe z drugimi vnetnimi procesi. Koristen je tudi v primeru izpostavljanja UV žarkom.

Največ astaksantina vsebuje mikroalga Haematococcus pluvialis

Astaksantin se torej nahaja v morju, kjer številnim vrstam živali daje značilno barvo ter opravlja številne biološke funkcije. Najdemo ga predvsem v lososu, morskih rakcih, postrveh ter podobno, prav tako pri nekaterih vrstah ptic.

Astaksantin se torej nahaja v morju, kjer številnim vrstam živali daje značilno barvo.

Daleč največ astaksantina pa vsebuje mikroalga Haematococcus pluvalis. Gre za približno 0,05 milimetrov veliko algo, ki spada med klorofilne alge.

Astaksantin v obliki kapsul

Na trgu je astaksantin na voljo kot prehransko dopolnilo. Kapsule astaksantina so na voljo v specializiranih prodajalnah ter lekarnah. Tovrstno prehransko dopolnilo se jemlje praviloma enkrat na dan, najbolje kar med obrokom. Izdelek praviloma ne vsebuje sladkorja, soli, škroba, soje, kvasa, glutena in mlečnih sestavin. Je formuliran brez uporabe umetnih barvil ter arom.

Na trgu je astaksantin na voljo kot prehransko dopolnilo.

Tako kot je to značilno za vsa druga prehranska dopolnila, se priporočene dnevne količine oziroma odmerka ne sme prekoračiti. Tudi tovrstno prehransko dopolnilo ni nadomestilo za raznovrstno ter uravnoteženo prehrano. Shranjevati ga je treba nedosegljivega za otroke, in to n suhem mestu pri sobni temperaturi.

Preberite si več na https://www.zelisca.si/astaksantin-kot-eden-od-najmocnejsih-naravnih-oksidantov/

Članki iz iste kategorije: