Profesionalno beljenje zob ne pušča poškodb

Vsak med nami si želi lepo oblikovanih zob ter lepega, zdravega nasmeha. In četudi so naši zobje v določenem obdobju povsem zdravi, se pogosto pripeti, da nismo povsem zadovoljni z barvnim odtenkom. Zobje z leti lahko postanejo precej neprivlačne barve. Še posebej pri tistih, ki popijejo nekoliko več kave, pravega časa ali pokadijo nekaj cigaret na dan. A tudi za slednje obstajajo učinkovite rešitve. Med njimi je na primer beljenje zob, in to ne kakršno koli, temveč profesionalno.

Že res, da postopek beljenja zob lahko opravimo kar sami doma. Na trgu so nam namreč dostopni številni pripomočki za takšno storitev. Kljub temu pa domače tovrstno opravilo s strani strokovnjakov še zdaleč ni priporočljivo. V prvi vrsti zato, ker ni nujno, da so kupljeni izdelki za beljenje zob sploh dovolj kakovostni. Vprašanje pa je tudi, ali bi takšno delo lahko zmogli dovolj učinkovito opraviti sami.

Profesionalno beljenje zob za najbolj učinkovite rezultate
Profesionalno beljenje zob prinaša najbolj učinkovite rezultate.

Poškodba zob zaradi beljenja

Zagotovo ste že kdaj kje slišali, da so si ljudje z beljenjem zobe poškodovali, zato za takšno storitev niti ne želite slišati. Zavedati pa se morate, da v tem primeru beljenje zob ni bilo izvajano pod okriljem profesionalnih mojstrov. Dejstvo je, da profesionalna tovrstna storitev nikakor nima negativnega vpliva na strukturo naših zob.

Najbolj varno in učinkovito vam zobe pobeli zobozdravnik.

Ob tem nam hodi na misel vprašanje, ali nam strokovnjaki lahko poleg zob pobelijo tudi prevleke, bele plombe ter luske. Odgovor je nikalen. Tega se ne da pobeliti. Pobelijo se torej lahko samo naravni, nedotaknjeni zobje. V primeru, kjer je na zobeh prisotnih več prevlek ali zalivk, je zobna oskrba z dodatnimi prevlekami in luskami precej bolj priporočljiva.

Članki iz iste kategorije: