Učinek kompresijskih nogavic

Najverjetneje vam niti na misel ne pride, da bi poleti v največji vročini nosili kompresijske nogavice. Kljub temu pa so strokovnjaki povsem drugačnega mnenja. Takšno opremo je treba uporabljati tudi v poletnem času. Ravno v tem obdobju leta je namreč največja možnost za poslabšanje stanja vaših žil.

Poleti lahko nosite model z odprtimi prsti. Stopala bodo na ta način lahko veliko bolje dihala. Izjemno pomembno je še to, da nosite kakovostni izdelek, ki je narejen iz čim več bombaža.

Kakovostna opornica je najboljša zaščita za koleno

Opornica za koleno je neke vrste preventivni ukrep za ohranjanje zdravega kolesa ter za preprečevanje poškodb. Navadno se takšen izdelek označuje kot zaščitna oprema in je najboljši način za učinkovito zaščito kolena.

Opornica za koleno
Opornica za koleno med treningi in tekmami podpira koleno

Kolenska opornica lahko ob padcu ali udarcu v koleni absorbira silo udarca in tako precej zmanjša učinek sile. Opornica vam tako pomaga preprečevati tudi resnejše poškodbe. Ob morebitnih poškodbah pa vam vsekakor zagotovi veliko krajši čas okrevanja.

Materiali kolenskih opornic

Na trgu vam je na voljo kar nekaj različnih tipov opornic za koleno. Izdelki so lahko narejeni iz različnih tkanin, na primer iz bombaža, neoprena. Izbira materiala je zlasti odvisna od tipa opornice. Nekatere med njimi imajo na primer še dodatne obloge za zaščito kolena.

Video: Kako izbrati opornico za koleno za artritis ali bolečini v kolenu

Pri izbiri opornice za koleno, ki jih lahko kupite v spletni trgovini z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki MediGo, ne bodite pozorni samo na materiale, temveč tudi na proizvajalce. Ne nazadnje je od njih odvisna kakovost pa tudi cena.

Uporaba kolenskih opornic

Opornica za koleno oziroma kolenčnih se praviloma najpogosteje uporablja v preventivne namene v športu ali pa na delovnem mestu. Za slednje je še posebej priporočljivo, če pogosto klečite na tleh, na primer v gradbeništvu.

Članki iz iste kategorije: