Vas skrbi celulit v poletnih dneh?

Zanimivo je dejstvo, da se ženske v zimskih dneh sploh ne obremenjujejo z celulitom, ker ga z lahkoto skrijejo. Ko pa pridejo poletni dnevi in čas za kopalke, pa se hitro pričnejo z njim obremenjevati in ne vedo kaj vse bi storile, da bi ta izginil.celulitAmpak žal, to ne gre tako hitro in je včasih to tudi nemogoče, saj tudi leta čez čas naredijo svoje. Z celulitom se obremenjuje kar 80% žensk, 20% pa je srečnic, ki z tem sploh nimajo težav in v poletnih dneh naravnost blestijo v kopalkah, medtem, ko jim druge zavidajo in ga poskušajo skriti.

Kaj povzroča celulit?

Glavni krivci za celulit so genetika, slaba prehrana, slab pretok, fizična lenoba, stres in seveda tudi starost. Ko se koža prične starati, pričnejo njena tkiva in kolagen izgubljati elastičnost in koža postane nekoliko bolj šibka. Staranje tako ali tako spremeni telo, organizem in kožo, za vse to pa žal ni rešitve in se boste slej kot prej morale prav vse soočiti z tem. Če pa ste mlade in imate celulit, ki bi se ga želele znebiti, pa za to obstajajo tudi rešitve, ki so dolgotrajne, vendar učinkovite. To lahko storite same z le nekaj spremembami v življenju ali pa se odločite sam celulit odstraniti s pomočjo zdravnikov in njihovih laserjev.

Kako se lahko znebimo celulita?

Celulit je zelo nadležna stvar z katero se že vrsto let sooča veliko število žensk. Da pa bi tem pomagali, obstaja nekaj rešitev kako preprečiti nastajanje celulita in kako se znebiti že nastalega. Celulit vam lahko odstranijo zdravniki z lasersko liposukcijo, ki topi maščobno tkivo s pomočjo laserja. Veliko pa lahko k temu pripomorete tudi same in sicer z bolj zdravim prehrambnim navadam, predvsem ima tukaj pomembno vlogo sadje, kot sta grenivka in ananas. Zelo pomembno vlogo pa imajo seveda telovadba, masaža z rokami ali krtačo, saj si boste tako pospešile pretok krvi. Masiranje je priporočljivo pod tušem ali pa z raznimi olji, kot so mandljevo olje in razna aromatična olja. Vedno znova pa ljudje pozabijo, kako pomembno je pitje dovolj vode vsak dan. Ta vam bo pomagala, da boste iz sebe izločili vse strupene snovi in si boste okrepili vezno tkivo.

https://www.youtube.com/watch?v=R4cHIES4Bbw

Članki iz iste kategorije: