Sončna očala tudi pozimi?

Sončna očala so koristen pripomoček za vse generacije in, kot že ime pove, varujejo naš organ vida pred močnimi žarki še posebej v vročih poletnih dneh, ko je sonce izredno močno in lahko poškoduje oči in na splošno negativno vpliva na vidljivost, ki je večkrat zaradi močne svetlobe omejena.sončna-očala

Zato so kakovostna sončna očala nujen pripomoček, ki nas ščiti, hkrati pa predstavlja modni dodatek, ki močno vpliva na našo zunanjo podobo. Mnogi ljudje izgledajo s sončnimi očali popolnoma drugače kot brez njih, nekateri pa se tudi skrivajo za njimi, ker ne želijo biti prepoznani. Sončna očala predstavljajo pomembno zaščito pred UVA in UVB žarki. Ti žarki nimajo škodljivega vpliva le na našo kožo, temveč lahko poškodujejo očesno mrežnico in roženico.
Dolgotrajna izpostavljenost UV žarkom ima lahko za posledico nastanek sive mrene, keratitisa in ostalih očesnih okvar. Če naših oči ob močni sončni pripeki ustrezno ne zaščitimo, lahko pride do zamegljenosti vida, draženja oči, rdečih oči, solzenja in celo do začasne izgube vida. Nošenje sončnih očal pa ni namenjeno le odraslim, temveč jih moramo omogočiti tudi otrokom, saj so še bolj izpostavljeni škodljivim vplivom UV žarkov, saj se več gibajo na prostem, poleg tega pa so leče otroških oči bolj transparentne kot leče odraslih in žarkom je omogočena še lažja pot do mrežnice. Sončna očala naj otrokom ne predstavljajo igračo, temveč morajo varovati njihove oči z enako stopnjo zaščite pred UV žarki kot pri odraslih. V kakovostnih optikah imajo oddelke tudi za otroška sončna očala, ki so po videzu podobna očalom odraslih, kar je velikega pomena, saj so odrasli vzorniki otrokom, ki želijo imeti podoben dizajn očal kot njihovi starši in dajati vtis odraslosti.


Včasih so ljudje hodili po kakovostna in modna sončna očala v tujino, dandanes pa to ni potrebno, saj obstaja bogata izbira različnih oblik sončnih očal, ki so izdelane iz kakovostnih materialov in predstavljajo popolno zaščito pred soncem. Ko se odpravimo po nakupih sončnih očal zase in za družinske člane, imejmo vedno v mislih kakovost in se raje odločimo za malce dražja očala, kot pa da kupujemo poceni pripomočke za zaščito pred soncem, ki bodo po obliki morda lepi in privlačni, a z nošenjem očal, ki so izdelane iz slabih in poceni materialov, si bomo povzročili več škode kot koristi in naše oči bodo slabele z dolgotrajno uporabo nekakovostnih izdelkov in na koncu bo naš vid poškodovan in bo potreboval zdravniško pomoč.

Članki iz iste kategorije: