Izdelava spletnih strani za pomoč živalim

Sem velika ljubiteljica živali in od malega sem sanjarila o tem, da bi lahko nekoč potovala po vsem svetu in pomagala živalim v nevarnosti. Na obalo nasedlim orkam, goriljim sirotam, podhranjenim konjem in podobno. To so bile sanje, a moje resnično življenje pravzaprav ni tako zelo daleč pročizdelava-spletnih-strani.

Kljub temu, da sem dopoldne v službi kot komercialist v podjetju z gradbenim materialom, se popoldne posvečam prav živalim. Sodelujem namreč v društvu, ki se ukvarja z oskrbo in iskanjem doma za potepuške in zavržene živali.
Teh živali je precej, saj jih nekaj najdemo sami, še več pa nam jih pripeljejo dobri ljudje iz cele Slovenije, ki so pred svojim domom ali sredi mesta naleteli na izgubljene pse, zavržene mačje mladiče in podobno. Da bi lahko te živali oskrbeli in jim našli dom, smo ugotovili, da je potrebna izdelava spletnih strani. Tam bomo lahko živali ponudili v posvojitev, prav tako pa bomo na ta način lažje nabrali sredstva za njihovo oskrbo – tako materialne kot denarne donacije. Res je namreč, da v društvu delamo prostovoljci, a kar precej je treba nabrati za prehrano in zdravstveno oskrbo živali.
Izdelava spletnih strani seveda ni poceni in nekaj časa smo iskali najbolj ugodno možnost. Gotovo mora kje obstajati kdo, ki nam bo postavil spletno stran za ugodno ceno? Ponudbe smo iskali dva meseca, se sproti učili o tem, kaj vse bi morala spletna stran vsebovati, da bi privabila čim več donatorjev ter čim več posvojiteljev živali, predvsem pa, da bi zadovoljila naše potrebe v tehničnem smislu. In nazadnje smo našli – a nekoliko drugače, kot bi človek pričakoval.
Nekega dne se je k meni po mladega mucka oglasila simpatična družina, ki se je odločila za posvojitev najdenčka. Sedemletna deklica si je želela muco in ker so se pred kratkim preselili v hišo z vrtom, sta se starša strinjala. V pogovoru o načinu delovanja našega društva in tem, koliko živali letno oddamo, pa se je izkazalo, da imata prav dekličina starša svoje podjetje, katerega glavna dejavnost je izdelava spletnih strani. Podjetje je majhno, ampak ima veliko izkušenj in dobrih referenc – in spletno stran nam lahko naredijo povsem brezplačno oziroma bi bila to njihova donacija društvu. »Ker društvo dela dobro za vso družbo, je prav, da se mu dobro tudi povrne – in živali imamo radi!« je rekla dekličina mama.
To je bila vsekakor odlična ponudba in na društvu smo se strinjali, da jo sprejmemo. Sami smo pripravili tisto, kar smo lahko, torej spisali besedila in pripravili fotografije, v vse ostalo pa se nismo vtikali. Povedali smo sicer, kaj potrebujemo, a samo oblikovanje in izvedbo smo nato povsem prepustili strokovnjakom. Spletna stran je sedaj v »beta« verziji oziroma si jo imamo že možnost ogledati, preveriti njeno delovanje in tudi podati pripombe. A moram povedati, da nimamo skoraj nobene, torej bo lahko kmalu zaživela.

Srčno upam, da bo spletna stran pripomogla, da bo naše delo v društvu lažje, hkrati pa sem hvaležna, da so na svetu še dobri ljudje, ki so pripravljeni pomagati na takšen način.

Članki iz iste kategorije: