Refleksoterapija

Pri tej terapiji gre za masažo določenih točk na stopalih, dlaneh, obrazu ali ušesih. Primerne točke za učinkovito terapijo izbere izkušen refleksoterapevt, ki s tehniko odpravlja in pomaga pri raznovrstnih težavah. Izobrazbo iz refleksoterapije je mogoče pridobiti tudi v Sloveniji.refleksoterapija
Ponudba izobraževanj je raznolika, prav tako pa cenovno ugodna in s tem dostopna skoraj vsakomur. Če si želite le sprostitve je na voljo pestra ponudba salonov, ki vam ponujajo sprostitev ali pomoč pri vsakodnevnih težavah. Določeni terapevti so refleksoterapijo vključili med svojo ostalo ponudbo, kot so na primer kozmetični saloni, wellness centri, masažni saloni.
Za približek metode se bomo sprehodili po točkah, preko katerih lahko vplivamo na organe telesa. Vsaka točka na stopalih odraža točno določen organ telesa. Stopalo si lahko predstavljamo kot sedečega človeka. To pomeni, da petni del odraža medenico in del črevesja, stopalni lok pa odraža trebušne organe. Na blazinici stopala najdemo dele telesa, ki ležijo nad trebuhom, to so ramena, pljuča, srce. Z masažo prstov nog lahko spodbudimo zdravilne učinke v glavi in njenih delih, na primer v možganih, sinusih, očeh, ušesih, nosu in grlu. Dlani prav tako odražajo vse organe telesa. Tako na primer v centru dlani sprožimo učinke na črevesje. Ledvice, trebušna slinavka in jetra se odražajo na spodnji notranji strani dlani, želodec, srce in pljuča pa na spodnji zunanji. Palec odraža glavo, drugi prsti pa vsak po eno okončino. Na obrazu imamo petnajst refleksnih točk, katere prav tako kot stopala in dlani odražajo celotno sestavo telesa. Na čelu se odraža tanko črevesje in mehur, na obrveh srce, na licih pljuča. Pod očmi so točke za ledvice in želodec.
Z veliko pozitivnimi izkušnjami zadovoljnih uporabnikov je refleksoterapija vedno bolj priznana in zaželjena metoda. Njene prednosti so številne, saj je uporabna prav za vse, od dojenčkov pa do starostnikov. Med ostalimi prednostmi je tudi ta, da se jo lahko priuči prav vsak in s tem pomaga sebi in svojim bližnjim. Mamice lahko s svojim dojenčkom vzpostavijo še pristnejšo vez, pari lahko izboljšajo svoje intimno življenje, kronični bolniki pa si pomagajo olajšati težave. Po terapiji se energijske blokade sprostijo in skozi telo ponovno stečejo normalni energetski tokovi.
https://www.youtube.com/watch?v=wlUvFtVJNIg

Članki iz iste kategorije: