Trendi sodobnih tapet

Številni med vami si ob besedi tapete predstavljate prostor, ki je star, nemoderen, zapuščen ter podobno. Pravi poznavalci sodobnih trendov pa veste, da na trgu obstajajo številne tapete, ki jih lahko namestite v povsem nova ali prenovljena stanovanja. Z njimi lahko dosežete neverjetne učinke. Med najbolj priljubljenimi oblikami tapet pa so vsekakor samolepilne tapete, ki so še posebej enostavne za nanašanje na primerna mesta.

V današnjem prispevku vam bomo predstavili nekaj najbolj modernih vrst tapet, ki bi jih lahko tudi vi namestili v najbolj priljubljene kotičke vašega stanovanja. Priporočili vam bomo tudi prav posebno mesto, kjer boste lahko izbirali med bogato, pestro, predvsem pa vrhunsko ponudbo tapet.

Tapete s kovinskimi odsevi

Številni domovi se ponašajo z bronastimi umetniškimi predmeti. Če bi jim dodali še tapete s kovinskimi odsevi, potem bi dosegli odličen izgled. Tapete s kovinskimi odsevi so tudi sicer v trendu. Ponašajo se s številnimi vzorci in teksturami. Med njimi so tudi samolepilne tapete, ki jih boste lahko najhitreje in na najbolj enostaven način pričvrstili na steno.

Svilnate tapete za čudovito skladanje z dramatičnimi umetninami

V trendu so tudi svilnate samolepilne tapete, ki se najbolje skladajo z dramatičnimi umetninami. Prav tako se odlično ujamejo z vsemi kosi modernega pohištva. Najpogosteje se nameščajo v jedilnice ali spalnice. Poznavalci tapet pa jih odsvetujejo za uporabo dnevnih prostorov.

Reliefne tapete za luksuzen vtis

Če želite, da bo vaše stanovanje delovalo nadvse luksuzno, potem na stene prostorov namestite reliefne tapete. Take vrste tapet je najpogosteje po namestitvi potrebno še ustrezno prebarvati. Na ta način boste še bolj poudarili njihov reliefni učinek. Priporočamo vam draguljaste barvne učinke, ki najbolje pridejo do izraza.

Tapete kot okrasni dodatki

Številne samolepilne tapete pa so namenjene kot okrasni dodatki. Pri tem imamo v mislih različne vrste bleščic, reciklirane ploščice, steklo ali kaj podobnega. Tudi s takim materialom boste zlahka ustvarili luksuzen in dramatičen videz vašega stanovanja.

Moderni stenski geometrijski vzorci

Med najbolj moderne samolepilne tapete pa verjetno sodijo tiste, ki se ponašajo s številnimi geometrijskimi vzorci ali pa stenske nalepke za otroško sobo. Najpogosteje se nameščajo le na najbolj izstopajočih oziroma poudarjenih zidovih. Za ostale zidove je potem najbolje, da so v svetlem ali morda v kovinskem odtenku. Če jih boste kombinirali z lesenim pohištvom, potem boste zagotovo dosegli pravi učinek.

Okrasite zidove z barvitimi žuželkami

Sodobna tehnologija je v veliki meri poskrbela tudi za to, da samolepilne tapete in druge vrste tapet niso omejene samo na preproste ali ponavljajoče se vzorce. Digitalni tisk, ki se je izjemno razvil, omogoča, da si proizvajalci tapet lahko dajo veliko mero svobode.

Tapete lahko namestite v kopalnice. Vanje vam ni potrebno nameščati samo majhnih vzorcev. Poskrbite lahko, da na primer vaša kopalnica postane celo pravi mali vrt. Zidove v njej lahko primerno okrasite z zelo barvitimi žuželkami, nebom, ki je poln utrinkov, ali kaj podobnega. Vsekakor pa narava ni edina možnost za upodobitev vašega kopalniškega ali katerega koli drugega prostora. Domišljiji morate dati veliko možnosti. Razmislite na primer o slikah, ki se bodo navezovale na vas. Kaj če bi na zidove namestili kar vaše osebne fotografije.

Stenska-nalepka.si je mesto najboljše izbire

Našteli smo vam kar nekaj pomembnih trendov, ki se navezujejo na samolepilne tapete ter še na številne druge vrste tapet. Obenem vam predstavljamo tudi spletno mesto, kjer boste lahko izbirali med več kot bogato ponudbo vseh vrst tapet.

Klik na spletno mesto stenska-nalepka.si vas bo popeljal v svet vrhunskih tapet. Vzemite si dovolj časa in razmislita, katera vrsta tapet bi bila najbolj primerna za vas. Morda pa se boste odločili za več vrst in jih boste nameščali na zidove različnih prostorov.

Če sami nimate najboljšega občutka za to, kaj bi najbolj ustrezalo vašim zidovom, je najbolje, da za pomoč in nasvete vprašate kar trgovce. To vam bodo zelo hitro znali povedali, kaj je tisto, kar bo vaš dom naredilo posebno, lepo, zanimivo, moderno in trendovsko.

Če želite, da tapete na zidove sten nameščate sami, potem je najbolje, da si kupite kar samolepilne tapete. V prispevku smo vam že omenili, da je ta vrsta tapet zagotovo med najbolj praktičnimi in priročnimi. Kljub temu je še vedno bolje, da vam to obliko tapet prav tako namestijo kar mojstri. Še posebej pa v primeru, če veste, da nimate najbolj mirne roke in pravega občutka za izjemno natančnost.

Članki iz iste kategorije: