Širjenje spletnega poslovanja na Hrvaško

Uspešen spletni poslovnež se ne zadovolji zgolj z enim tržiščem. Ves čas išče nove načine za izboljšanje storitev, širjenje in dodaten dobiček. Do naštetega pride tudi z lansiranjem spletnih mest v drugih državah. Vsebina je lahko v slovenskem ali tujem jeziku. Pomembno je, da ima zakupljeno gostovanje in registrirano domeno, s katerima lahko posluje tudi v tujini. Google namreč rangira in filtrira spletna mesta tudi glede na domensko končnico in vsebino spletne strani. V kolikor imate ponudbo oziroma storitev, ki jo hrvaški državljani potrebujejo, jim jo morate ponuditi.

Različni hosting na hrvaškem

Gostovanje oziroma hosting na Hrvaškem lahko poteka na različne načine. Zakupite lahko en del strežnika, kjer delite kapacitete z drugimi. Lahko ste samostojni in izberete VPS gostovanje. V kolikor pa imate dovolj denarja pa zakupite celoten fizičen strežnik. Vsi trije načini imajo svoje prednosti in slabosti. Največja prednost deljenega hostinga je v cenovni ugodnosti. Največja prednost samostojnega najema strežnika pa je v popolni neodvisnosti od delovanja drugih uporabnikov. Nekakšna srednja pot med njima je VPS gostovanje, ki je še vedno cenovno dostopno in obenem omogoča dovolj veliko stopnjo samostojnosti.

Različni paketi

Čim ste izbrali, kakšen hosting na Hrvaškem želite, je čas, da izberete tudi vrsto paketa. Vsako gostovanje ima namreč določene pakete ugodnosti. Izbirate lahko kapaciteto in vrsto diska, številom elektronskih naslovov, hitrostjo izmenjave podatkov med računalniki, ki so povezani v isto omrežje, različnimi podatkovnimi bazami, dodatnim SSL certifikatom, številom domen oziroma spletnih strani in podobno. Ponavadi je bolje, da se odločimo za večji paket, ki ima več razpoložljivih virov ter ki hkrati omogoča več možnosti za širjenje vašega poslovanja.

VPS gostovanje

VPS hosting na Hrvaškem pridobiva na popularnosti. Nudi vam namreč zakup prostora na strežniku, kjer imate lastne neodvisne vire. To pomeni, da niste omejeni s prenosom podatkov ali nadgradnjami s strani drugih uporabnikov. Na svojem delu strežnika ste popolnoma samostojni in lahko sami izvajate posodobitve. Namenjeno je predvsem večjim spletnim mestom, portalom in trgovinam, ki zahtevajo specifične nastavitve.

Preberite še o tem, kako je v zadnjih letih tehnološko napredovala blagovna znamka Xiaomi in katere njihove izdelke že lahko kupimo tudi pri nas.

Članki iz iste kategorije: