Najbolj učinkovita vrsta klime

Preden se odločimo za nakup deljene klimatske naprave, je pomembno, da opravimo osnovni pregled prostora, ki ga želimo ogrevati ali hladiti. Prvi in najbolj ključni element je moč oziroma nosilnost stene. Vsaka montaža klima je veliko lažja, če je stena trdna in lahko prenaša obremenitev več deset kil. 

Zunanja enota klima lahko doseže tudi 50 in več kilogramov teže. Notranja enota je dokaj lažja, vendar tudi doda dodatni stres dodatne teže na steno. Tudi, če izgleda, da namestitev ni mogoče, je priporočen ogled strokovnjaka. V podjetju Prealpi lahko zaprosimo za strokovni nasvet in izvedbo montaže klime s strani izkušenih monterjev.

Odvod kondenza klimatske naprave

Profesionalna montaža klime zajema tudi namestitev odvodnih kanalov za kondenz. Ta se tvori pri hlajenju in gretju. Odvečna voda se neprestano ustvarja pri gretju in hlajenju, zato je zelo pomembno, da poskrbimo za njen odvod v žleb, v vedro, na nadstrešek ali drugam. 

Klimatska naprava Hitachi
Klimatska naprava Hitachi

Optimalno je, če odvodni kanal monterji klime napeljejo v žleb. S tem se zagotovi nemoteno delovanje naprave v vseh letnih časih. Obenem pa se prepreči nabiranje vode na našem dovozu, balkonu in drugih ravnih površinah.

Povprečno je potrebno, da se namesti dva kanala za odvajanje kondenza. Prvi je potreben za hlajenje, drugi pa za ogrevanje. Klima odvaja vodo iz zadnje strani med hlajenjem, ko pa ogreva, pa odvaja vodo na spodnji strani zunanje enote.

Napredne funkcije klime Hitachi

Današnja ponudba klimatskih naprav podjetja Prealpi je raznovrstna. Izbiramo lahko med številnimi proizvajalci, ki se med seboj razlikujejo po ceni, zmožnostih hlajenja in ogrevanja zraka, funkcijah klime ipd.

Zelo popularen proizvajalec klim in toplotnih črpalke je Hitachi, katere na slovenskem tržišču prodaja podjetje Prealpi, ki pa je tudi njihov uradni zastopnik. Hitachi je Japonsko podjetje z dolgo tradicijo inovacij v številnih tehnoloških panogah. 

Članki iz iste kategorije: