Ogledala v vašem domu

Ogledala so primerna za vsak prostor v vašem domu. Edini prostor, kjer se ogledala odsvetujejo je spalnica, saj naj bi ta imela neke vrste sevanja, ki škodujejo zdravju. Za spalne prostore je vedno potrebno poskrbeti, da nimajo nobenih električnih naprav, ogledal in da je postelja odmaknjena od električnih vtičnikov, še posebej predel blizu glave.ogledalaOgledala so lahko različnih velikosti ter oblik, zato pa so toliko bolj prilagodljiva na vaše prostore in vaše želje.

Kopalnica pa seveda je prostor v katerem je ogledalo obvezno in bi se brez njega težko znašli. Ogledala so nam v pomoč, da se lahko uredimo in umijemo vsako jutro pred službo in drugimi vsakodnevnimi opravki.

Kje se ogledala največ uporabljajo?

Kot smo že omenili je kopalnica prostor, kjer ne moremo brez ogledal. Velikokrat so ogledala zelo zaželena tudi na hodnikih, kjer se lahko vidite kako ste se uredili za vsakodnevne opravke in kako vam pristaja plašč, ki ste si ga ravnokar kupili.

Prav tako pa dajejo velika razkošna ogledala prav poseben stil in elegantnost hodniku v vašem domu, ko stopite skozi vhodna vrata. Zelo radi imajo ogledala tudi otroci, zato se ti velikokrat znajdejo v otroški sobi, čeprav se to odsvetuje. Spalni prostori naj nebi vsebovali nobenih naprav in ogledal, ki oddajajo sevanje. Čeprav prodajalne prodajajo omare z že vgrajenimi ogledali, se vseeno poskušajte teh izogniti, da bo vaš spanec bolj miren in seveda zdrav.

Ste vedeli, da naj bi bila ogledala simbol modrosti?

Kot je zapisno v slovarju simbolov, naj bi bila ogledala simbol spoznanja in predvsem simbol modrosti. Ta odsevajo resnico, zavest, vsebino srca in odkritosrčnosti, predvsem pa imajo izredno bogato simboliko na področju znanj in spoznanj.

Kaj vse lahko uporabljamo za ogledala?

Ogledala so praktično vsaka gladka površina, na kateri se svetloba pravilno odbija in se lahko vanje vidimo. Nekoč so bila ogledala obliko okrogle kovinske plošče, ki so bile narejene iz bakra, brona, srebra in pa zlata. Med ženskami pa so bila v tistih časih zelo priljubljena ogledala, ki so imela lesen, keramične ali pa koščen držaj, ki so ga mojstri izdelovali iz živalskih kosti.

Članki iz iste kategorije: