Visoka stopnja varnosti na spletni strani

Spletna mesta, predvsem spletne trgovine, ki ponujajo poslovanje s kreditnimi karticami ali različna gostovanja aplikacij, so ponavadi obvezana k uporabi SSL zaščite.

httpsNa tak način ne prihaja oziroma zelo težko pride do kakršnih koli zlorab podatkov. Uporabniki veliko bolj zaupajo spletnim stranem, ki imajo SSL certifikat. SSL certifikat osebne podatke vaših uporabnikov zaščiti s šifriranjem. Šifriranje zagotavlja visoko stopnjo zaščite in varnosti pri komunikaciji med obiskovalcem in spletno stranjo oziroma strežnikom.


SSL certifikati se med seboj razlikujejo glede na ceno ter sam način preverjanja, način uporabe (ali gre za eno poddomeno ali več) in čas, ki je potreben za pridobitev certifikata. Najbolj osnovni certifikati so na voljo vsem že za okoli deset do dvajset EUR. Certifikati so časovno omejeni, ponavadi na obdobje enega leta. Po datumu poteka boste morali certifikat obnoviti.

Varnost spletne strani pa je povezana tudi s kvaliteto opreme, ki jo ponuja ponudnik. Čeprav so kopije zagotovljene na več računalnikih, pa lahko pride do njihovega sesutja in izgube podatkov. Za reševanje podatkov iz diska cena ni tako pomembna, kot sama storitev in kvaliteta. Vseeno si kaj več lahko preberete če sledite povezavi.

Članki iz iste kategorije: