Prednosti aluminijastih platišč za avto

Včasih se zgodi, da imamo nova ali stara jeklena platišča, ter ne vidimo potreb po nakupu novih. V tem primeru jim lahko pričaramo videz avtomobilskih alu platišč s pokrovi. Namestimo jih hitro in brez potrebe po orodju na katerokoli avtomobilsko jekleno platišče v nekaj minutah. Obenem pa pridobimo nekaj funkcionalnih prednosti, ki so vedno dobrodošle.

Glavnim namen, ki jih imajo okrasni pokrovi platišč je izboljšanje izgleda koles na našem avtomobilu. Z njimi ustvarimo videz dražjih platišč, kar doda nekaj prestiža zunanjem izgledu vozila. Na aluminijastih platiščih jih ne uporabljamo, saj so namenjena za uporabo na klasičnih jeklenih izvedbah.

Pokrovi platišč nudijo osnovno zaščito proti udarcem

Pogosto se zgodi, da ko neprevidno zapeljemo na robnik, poškodujemo platišče. Na njem se ustvarijo praske in vdrtine, ki izpostavijo kovino vlagi in drugim elementom narave. S tem pa se lahko začne proces oksidacije, kar povzroči rjo. Če pa uporabimo okrasne pokrove platišč, pa bomo zavarovali kolesa pred udarci v robnike, druga vozila in številne ovire. Tako bomo preprečili poškodbo barve ali površine platišč, kar bo močno podaljšalo njihovo življenjsko dobo. 

Okrasni pokrovi platišč
Okrasni pokrovi platišč bodo polepšali izgled vaših platišč

Veliko bolje je, če udarec prevzame okrasni pokrov na kolesih, saj ga je mogoče hitro zamenjati po ugodni ceni. Načeloma je popravilo kovinskih platišč tudi ugodno, vendar med popravilom ne bomo mogli uporabljati našega vozila.

Pokrovi platišč nudijo osnovno zaščito gumam

Pnevmatike na našem avtomobilu so vsakodnevno izpostavljene različnih fizičnim silam in temperaturam. Sonce hitro segreje platišče, kar poveča temperaturo tudi gumam. Pri tem so okrasni pokrovi platišč zelo uporabni, saj ščitijo pnevmatike pred UV žarki.

Kako namestiti okrasni pokrov platišč korak za korakom

Obenem pa hladijo celotno kolo, kar poveča življenjsko dobo gumam. Priporočljivo je, da če imamo avtomobil dalj časa parkiran na močnem soncu, da uporabimo pokrivalo za kolesa. S tem preprečimo škodo, ki jo lahko ustvarijo sončni žarki gumam in platiščem. V zimskem času pa je mogoče storiti enako, da preprečimo zmrzali in vlagi nabiranje na in v kolesih.

Članki iz iste kategorije: