Prednosti rotacijske kosilnice pri oskrbi travnika

Rotacijska kosilnica je primerna za košnjo trave različnih vrst in višin. To jo naredi univerzalno uporabno za domača in kmetijska opravila. Z njimi lahko oskrbujemo domač travnik, kmetijske površine, nogometna igrišča ipd. Seveda bomo za vsak omenjen primer potrebovali primerno vrsto kosilnice.

Sejanje trave različnih vrst lahko oskrbimo z rotacijsko kosilnico

Za najbolj učinkovito oskrbo različnih zelenih površin bomo potrebovali določeno vrsto kosilnice, kot je vretenasta ali cilindrična. Rotacijske kosilnice pa zahtevajo zelo malo vzdrževanja. Obenem pa z njimi lahko pokosimo kakršnekoli vrste travnikov.

Sejanje trave
Sejanje okrasne trave

Pri sejanju trave tako ni pomembno, kakšno vrsto semen smo uporabili. Brez težav bomo oskrbeli debelejšo, tanjšo in močnejšo travo. Za oskrbo travnikov različnih igrišč pa se priporoča nakup profesionalne kosilnice, ki vsebuje zadnji valj za pobiranje pokošene trave. Tako bomo zagotovili čist in pristen izgled malih in velikih travnatih površin.

Košnja zahtevnih in razgibanih površin

Velikokrat se zgodi, da težko oskrbimo večje travnate površine. To je še posebej res, če trava raste na razgibanem terenu. V tem primeru imajo ročne kosilnice morda premalo moči za to nalogo. V tem primeru si lahko omislimo samohodno kosilnico, ki ima samodejni pogon na prva, zadnja ali pa vsa kolesa. Tako bomo tudi pokosili travo na bolj težavnih predelih travnika, ki so težko dostopni. Res je, da natančnost košnje trave v tem primeru ne bo tako visoka, vendar bomo vseeno lahko porezali visoko in močno travo.

Drugo rešitev pa predstavljajo rotacijske kosilnice, ki jih lahko vozimo. Delujejo zelo podobno kot osebni avtomobil, kar se tiče vožnje. Imajo električni zagon motorja, volan, pedalo za gas in zavoro ipd.

Članki iz iste kategorije: