Učinkoviti domači pripravki za beljenje zob

Kakovostno beljenje zob je ena od najpogostejših rešitev. Za svetlejši odtenek zob lahko ne nazadnje poskrbite kar sami doma. Iz naravnih sestavin lahko pripravite ustrezen pripravek v svoji domači kuhinji. Pozorni pa morate biti na to, da kisline ne bodo preveč poškodovale vaše zobne sklenine. S pripravki zato ne pretiravajte.

Limona in soda bikarbona kot izvrstno naravno belilo

Soda bikarbona je na sploh poznana kot izvrstno naravno belilo. Če pa ji dodate še nekaj svežega soka limone, je učinek beljenja zob še precej boljši. V manjši posodi zmešajte eno žlico soda bikarbone in sok polovice limone. Zmes nato nanesite na zobe. To pustite delovati pet minut. Postopek lahko ponovite enkrat na teden.

Zobozdravnik bo poskrbel za nadomestno zalivko ali zobno prevleko. Kovinske zalivke so precej manj priljubljene v primerjavi s kompozitnimi oziroma belimi, ker so precej bolj vidne.

Tudi jabolčni kis je lahko odličen naravni pripravek za beljenje zob. Odpravlja umazanijo ter uničuje bakterije v ustni votlini. V kozarcu vode zmešajte eno čajno žličko jabolčnega kisa in s tem izpirajte ustno votlino. Zobe nato umijte še z zobno pasto. Tovrstni postopek lahko ponavljate vsak dan.

Kdaj je obisk zobozdravnika nujno potreben

Zobozdravnik je oseba, ki se ji najraje kar izognemo. Težave z zobmi pa bomo težko odpravili, če ga ne bomo obiskali pravočasno. Najpogosteje se za takšen obisk odločimo, ko imamo težave z ustno votlino, bolečinami v enem ali v več zobeh, z vnetjem dlesni, poškodovanim zobom.

Sodobno opremljene zobozdravstvene ambulante omogočajo, da so zdravniki kos še tako zahtevni nalogi. Pri svojem delu takšni strokovnjaki uporabljajo številne pripomočke in materiale. V ordinaciji zobozdravnik nujno potrebuje stol z vrtalnimi nastavki, nastavke za vodo in zrak, ultravijolične lučke, mešalca plomb, laser, rentgenski aparat, ogledalca, ultrazvočni čistilec zobnih kanalov, kovinske inštrumente in še druga številna sredstva ter pripomočke. In kdaj je v takšen prostor nujno vstopiti?

Članki iz iste kategorije: