Učinkovita psihoterapija za vse težave

Psihoterapija v Mariboru Psihovital.si vam nudi različne terapije. Med njimi so najbolj obiskane družinske, partnerske, skupinske in individualne terapije. Poleg tega vam nudijo še finančna svetovanja iz psihološkega vidika in različna strokovna svetovanja za podjetja, kjer pripravijo 3-dnevna predavanja o najbolj aktualnih temah. Psihoterapija v Mariboru je tako pravi naslov za vse, ki bi radi znali bolje razumeti samega sebe, svojega partnerja in ostale družinske člane. Primerna je za vse, ki si želite naučiti drugačnega pogleda in ravnanja z denarjem, ugodno pa vpliva tudi na podjetja in komunikacijo znotraj njih.

Psihoterapija Maribor – družinska terapija

Družinska psihoterapija v Mariboru je najbolj uspešna in se priporoča takrat, ko je komunikacija med člani družine že načeta ali prekinjena, pa naj si bo to med partnerjema, med mamo in otrokom, otroki in očetom ali kakšnim drugim družinskim članom. Običajno se problemi v družini pokažejo na neprimernem vedenju otrok, ki niso slišani in upoštevani. Starši imajo premalo časa zanje in za njihove težave, pri vzgoji so preveč popustljivi, prestrogi, nedosledni, morda je med njimi medgeneracijska razlika in s tem drugačno dojemanje sveta.

Družinska psihoterapija v Mariboru je namenjena temu, da se ponovno vzpostavi stik med njimi, kar je zelo pomembno za izboljšanje družinske dinamike in komunikacije. Prav tako pa je priporočljiva ob izgubi člana družine. Takrat je namreč zelo pomembno, da se gre preko vseh faz žalovanja, da se lahko nato spet polno zaživi.

Ponavadi se problemi v družini pokažejo na neprimernem vedenju otrok, ki niso slišani in upoštevani. Starši imajo premalo časa zanje in za njihove težave, pri vzgoji so preveč popustljivi, prestrogi, nedosledni, morda je med njimi medgeneracijska razlika in s tem drugačno dojemanje sveta.

Partnerska psihoterapija v Mariboru

Psihoterapija v Mariboru je namenjena tudi partnerskim odnosom in parom, ki se soočajo z različnimi težavami v njem. Prav tako je psihoterapija v Mariboru primerna tudi za pare, ki razmišljajo o ločitvi ali ne najdejo več skupnega jezika. S partnersko terapijo se lahko ponovno zgradi kvaliteten partnerski odnos. Terapevt uporablja različne psihoterapevtske tehnike od geštalt terapij transakcijskih analiz in imago terapije, ki temeljijo na dialogu, na aktivnem poslušanju na razumevanju partnerja, priznanju njegovih pozitivnih in negativnih lastnostih. Prav to je velikokrat tisto, kar v komunikaciji med partnerjema manjka, in to je tudi pogosto razlog, zaradi katerega se pojavijo težave.

Najbolj priljubljena je individualna terapija

Individualna psihoterapija v Mariboru je namenjena vsem, ki bi radi spoznali sebe in svoje delovanje in ravnanje v različnih situacijah. Na tak način se naučimo bolje komunikacije tako s sabo kot z drugimi, naučimo se poslušanja drugih in tega, da se znamo ceniti. Prav tako pa se naučimo, kako bolje reševati različne konfliktne situacije, v katerih se znajdemo, kako obvladovati svojo jezo in kako v njih ravnati asertivno, in ne pasivno ali agresivno, saj to lahko situacijo še poslabša.

Zdrav odnos do denarja

Psihoterapija v Mariboru pa je specializirana še za eno področje – finančno svetovanje iz psihološkega vidika. To posameznike nauči zdravega odnosa do denarja in tega, kako ravnati z njim. To je namreč pogost problem, ki ga nimajo le tisti, ki preveč zapravljajo. Nezdrav odnos do denarja se kaže tudi v preveliki varčnosti. Psihoterapija v Mariboru je lahko namenjena tudi spreminjanju takšnih ukoreninjenih vzorcev. Ti pogosto izbirajo v našem otroštvu oziroma so zasidrani globoko v nas. Nekateri so kot otroci doživljali pomanjkanje in zbadanje vrstnikov zaradi njega, zato se tudi v odrasli dobi pretirano oklepajo denarja, saj ga nočejo izgubiti, ali pa preveč zapravljajo, saj hočejo svetu pokazati, da ga imajo dovolj. Ne eno ne drugo pa ne predstavlja zdravega odnosa do denarja.

Psihoterapija v Mariboru ali na daljavo

Psihoterapija pa lahko poteka tudi na daljavo. Eno od možnosti namreč predstavlja tudi e-terapija oziroma terapija na daljavo. Izvaja se preko Skypa, Viberja ali kakšne druge aplikacije, ki omogoča, da se stranka in terapevt lahko nemoteno pogovarjata. E-terapije se lahko izvajajo tudi kot partnerske terapije, torej se terapevt preko aplikacije pogovarja z obema partnerjema, ki velikokrat tak pogovor nadaljujeta tudi po terapiji in si tako še bolj prisluhneta . Če vas muči kakršna koli stiska in nimate časa, se lahko poslužite tovrstne terapije, ki kljub razdalji dosega izredne učinke.

V stiski le »korajžno« poiščite strokovno pomoč. Ne bo vam žal!

Članki iz iste kategorije: