Vsakdo v svojem življenju vsaj enkrat začuti potrebo po popolni preobrazbi

Popolna preobrazba je sprememba od glave do pet. Predstavljamo vam splošen pregled kako se je lotiti.preobrazba

Prvič – pregled trenutne situacije

Za prve korake še sicer ne moremo reči, da je to popolna preobrazba, a so ti koraki nujni in odločilni za dosego željenega rezultata. Najprej torej vzemite v roke papir in svinčnik ter izdelajte seznam, kaj vam je pri trenutni podobi všeč in kaj vam pri trenutni podobi ni všeč. Včasih boste za izdelavo takšnega seznama potrebovali tudi zunanjo pomoč. Določene stvari so namreč zgolj stvar pogleda, v maniri starega reka »vsake oči imajo svojega malarja«. Včasih vam namreč mnenje drugega lahko popolnoma spremeni percepcijo. Npr.: sami svoje oči vidite morda kot »dolgočasne rjave«, drugi pa vam še niso povedali, da v bistvu izgledajo kot »prelepi globoki lešniki«.

Drugič – načrt

Naredite seznam in načrt kaj in kdaj boste opravili določene stvari. Če sodite med zelo natančne osebe lahko stvari splanirate točno po dnevih. Vsega seveda ne boste mogli potisniti v kratkoročni plan, saj boste za nekatere stvari enostavno potrebovali določen čas, npr. dieta. Ko imate izdelan načrt se popolna preobrazba lahko prične.

Tretjič – lasje

Kakršni koli so že vaši lasje, vedno lahko izgledajo dobro. Je pa za to potrebno izbrati primerno frizuro. Najlažje delo imajo osebe z ravnimi lasmi, saj so ti primerni za praktično vsako frizuro. Kaj torej morate storiti? Prebrskajte po internetu, revijah, ipd., za frizurami, ki se podajo vaši obliki obraza, natisnite oz. izrežite sliko in se z njo odpravite k frizerju.

Četrtič – makeuppopolna-preobrazba

Ličila boste ali dodali k vašemu novemu izgledu, ali pa morda tudi odvzeli. Če namreč trenutno uporabljate tone ličil na svojem obrazu, bo morda najboljša preobrazba ta, da boste iz obraza nekaj ličil odvzeli. V tem primeru lahko že manjše zmanjšanje pomeni veliko spremembo. Za dober izgled je dovolj samo osnovni makeup, kot naprimer malo korektorja za rdečice, bulice ali mozolje, malo črtala, da poudarite oči, malenkost maskare, da oči razširite, malo rdečila za ličnice in malo glosa ali šminke na ustnicah.

Petič – garderoba

Začnite z osnovami in počasi dodajajte zabavne nove kose oblačil. Poskrbite za to, da imate vsaj tri majice z dolgimi rokavi, dva jopiča oz. telovnika, dva para hlač, dva para kapri hlač, en par kavbojk, tanko jakno oz. pulover, debelo jakno, par nogavic, superge in škornje. Temu potem dodajte še nakit, šale, ipd.. Tako, popolna preobrazba je narejena!

Članki iz iste kategorije: