Digitalni boni za nakup računalniške opreme

Državni zbor že dolgo časa izdeluje načrt, kako približati računalniško tehnologijo starejšim in šolarjem ter jo narediti bolj dostopno za nakup. Sprejetje zakona o spodbujanju digitalne vključenosti je omogočilo, da so postali na voljo digitalni boni za nakup računalniške opreme v vrednosti 150 evrov. Namenjeni so nakupu računalniške opreme ali vključevanju v tečaje, ki temeljijo na številnih računalniških znanjih.

Prenosniki Apple
Digitalni boni za nakup prenosnika

Bone je mogoče porabiti v računalniški trgovini, kjer lahko kupimo dele za računalnik, nove računalnike ali komponente, kot so trdi diski, grafične kartice, procesorji, SSD pogoni ipd. Namenjeni so olajšavi prvega nakupa Windows, Linux ali iOS računalnika ali uporabi pri tečajih digitalnih znanj, kot so ECDL tečaji, tečaji za učenje programskih jezikov ipd.

Digitalni boni za starejše od 55 let

Upravičeni posamezniki za koriščenje digitalnih bonov za nakup računalniške opreme bodo tudi starejši ljudje od 55 let. Pogoj za to je, da se bodo morali udeležiti subvencioniranih tečajev digitalnih veščin. Podjetje Anni pa bo med prvimi, ki bo omogočilo uporabo omenjenih bonov.

Anni Lenovo T490s USB C

Digitalni boni bodo na voljo od 15. junija, njihova zasnova pa je zelo podobna turističnim bonom. Prvi jih bodo lahko koristili osnovnošolci zadnje triade, dijaki in tudi študenti. Ni pa izključeno, da se bo njihova uporaba razširila tudi na druge dele prebivalstva, poleg starejših od 55 let. 

Računalniška trgovina Anni bo omogočila, da vsi upravičenci do bonov kupujejo računalniško opremo, kot so spletne kamere, trdi diski, grafične kartice ipd. Obenem pa bodo lahko bone izkoristili tudi za nakup novega ali obnovljenega prenosnika ter namiznega računalnika.

Članki iz iste kategorije: