Ročni voziček za lažje delo

Če premikamo pohištvo, stroje ali produkte nam ročni voziček lahko močno olajša delo. Tako prihranimo na času, ki ga potrebujemo za premikanje in obenem naredimo veliko za svoje zdravje. Majhna in velika podjetja uporabljajo ročne vozičke za veliko praktičnih izzivov s katerimi se srečajo vsak dan. Tudi doma nam lahko taka naprava omogoči, da varno in brez dodatnih pripomočkov premikamo težke predmete. Narejeni so tako, da jih brez težav naložimo in razbremenimo tovora ter obenem varujemo svoje zdravje.

Najnovejša tehnologija inkorporirana v same vozičke nam omogoča, da eliminiramo večino poškodb hrbta, ki se lahko zgodijo pri vzdigovanju in nalaganju težkih stvari.

Različne velikosti za različne tovore

Ročni voziček poznamo v treh različicah in vsak je namenjen za specifično vrsto dela. Tako lahko izbiramo med kombiniranimi, navadnimi in posebnimi vrstami vozičkov.

  • Kombinirani
    Najbolj prilagodljiv izmed vseh, kombinirani ročni voziček se lahko uporabljaja, kot navadni, v stoječem položaju ali na štirih kolesih, kot voz, ki ga lahko premikamo.
  • Stoječi oziroma navadi
    Ročni vozički, kot jih vsi najbolj poznamo so po navadi stoječi, ko z njimi vozimo tovor (jih držimo pokonci z malo naklona). So najbolj popularna izbira za domačo uporabo in za podjetja, kjer je potrebno veliko premikati opremo, hrano, izdelke ipd.
  • Posebni
    Ročni voziček, ki je mišlje za specifične namene, kot je na primer vožnja po stopnišču ali za vožnjo sodov.

Kvalitetni materiali

Narejen iz kombinacije aluminija in magnezija, ročni voziček je lahek in zdrži velike obremenitve. Vsi ročni vozički so znani tudi po tem, da jih lahko uporabljamo vrsto let preden začnejo kazati znake utrujenosti. Tako so najboljša investicija za majhna, velika in srednja podjetja, kot tudi za domače uporabnike.

Varujmo svoje zdravje

Morda je najpomembnejša lastnost modernih ročnih vozičkov to, da nam varuje zdravje med delom. Tako ne prenašamo celotne teže predmeta na hrbet in se izognemo težavam, ki nastanejo zaradi poškodb.

V skladiščih nam lahko ročni vozički optimizirajo delovno okolje, saj bomo tako hitreje prenašali stvari iz prostora v prostor. Obenem bomo pa našim zaposlenim omogočili, da so bolj varni pri delu in ne izgubljajo časa z iskanjem najboljšega načina premeščanja težkih predmetov.

Preberite si še, kaj morate storiti, preden pričnete graditi na zaščitenem arheološkem območju in kakšen je torej celoten postopek granje hiše.

Članki iz iste kategorije: