Kvalitetne kontaktne leče

Nekateri imajo v življenju srečo in jim ni nikoli potrebno nositi očal, kontaktnih leč, ali pa se ukvarjati s slabim vidom. Nekaj takšnih oseb je tudi v moji družini: babica po mamini strani ima preko osemdeset let, pa še vedno ne nosi očal. Očitno pa sem sama podedovala neke druge gene in sem se zato morala pričeti spopadati s težavami z očmi že v osnovni šoli. Očala sem dobila pri devetih letih, in nosila sem jih vse do srednje šole, ko jih nisem več marala zaradi svojega videza (takrat še niso bile moderne,), zato se je mama odločila, da mi pri optiku kupi kvalitetne kontaktne leče, s katerimi bo moje najstniško življenje bolj enostavno.kvalitetne-kontaktne-leče
Sedaj, pri osemintridesetih, me očala pravzaprav niti malo ne motijo in našla sem takšna z lepimi okvirju, s katerimi sem videti zanimivo in me jih ni niti malo sram nositi – nenazadnje pride v življenju tudi zrelost, ki te nauči, da videz tudi sicer ni vse, in da se svojih napak nimaš kaj sramovati. Kljub temu pa očala nosim večinoma doma, za v službo pa imam še vedno raje kvalitetne kontaktne leče. Zakaj? Ker sem se leč pravzaprav tako zelo navadila, da ne vem, zakaj jih ne bi uporabljala. Na srečo danes leče tudi niso več drage in večinoma si jih naročam kar preko spleta, prav tako pa tekočino za njihovo čiščenje. In k sreči je tudi dostava hitra – sicer bi morala res nadeti očala, kajti moja dioptrija je že tolikšna, da brez leč niti slučajno ne smem voziti avtomobila (avtomobil, za katerim bi vozila, bi bil sicer le neostra snov, da ne govorim o tem, da ne bi mogla niti slučajno prebrati njegove registrske tablice).
Drugače pa nisem edina v družini, ki ima težave z vidom. Tudi moja hči, ki jih ima trenutno štirinajst, je očitno podedovala gene, ki nimajo opravka z mojo babico. Tudi ona nosi očala, že od vrtca, in čeprav se ji je vid nekoliko popravil, verjetno povsem brez njih ne bo nikoli. In ker je sedaj ona v letih, ko so očala lahko težava, sem tudi njej rekla, da ji lahko, če želi, naročim kvalitetne kontaktne leče, s katerimi bo imela manj težav z videzom. Strinjala se je in tako sem ob svojem naročilu naročila še kvalitetne kontaktne leče (http://www.kontaktne-lece.si/) zanjo, vendar se nekako ni prav dobro navadila nanje. Pravi, da je očala niti toliko ne motijo, da so ji leče neprijetne, kadar se naliči in jo skupaj z ličili spravljajo v jok, poleg tega pa so očala še moderna. Tudi prav, naj bo tako, kakor želi – nenazadnje je odlično, da so očala moderna, tista leta, ko so te zaradi njih zbadali in se ti posmehovali, pa že davno mimo.

https://www.youtube.com/watch?v=AcMI27VkmPA

Članki iz iste kategorije: