Znižajte stroške gostovanja

Gostovanje spletne strani je ena od tistih storitev, ki načeloma ne stane veliko. Sploh če je naša spletna stran enostavna in potrebujemo le osnovni paket. Po drugi strani pa strošek hitro naraste, če imamo v lasti več takšnih spletni strani. Vsi tisti, ki se ukvarjajo s takšnim ali drugačnim spletnim poslom, dobro vedo, da se za gostovanje spletne strani splača poiskati najcenejšega ponudnika. Vendar se po drugi strani več kot dobro zavedajo tudi to, da slavni nizkocenovni ponudniki iz tujine niso nujno vedno najboljša rešitev, čeprav imajo res nizke cene. Zakaj? Berite dalje!

Zakaj najnižja cena ni vedno najnižja?

Preden se odločite za ugodno gostovanje spletne strani, preverite na kakšnem forumu ali kje drugje na spletu, kaj o ponudniku pravijo uporabniki. To je namreč dober pokazatelj, kako storitve izgleda v praksi. Tisti, ki so to storitev že preizkusili v praksi, bodo najbolje vedeli, ali se jo splača naročiti tudi vam. O nizkocenovnih ponudnikih tako velikokrat lahko na raznih forumih preberemo marsikaj zanimivega.

Eden od njihovih glavnih grehov je neodzivnost v primeru težav. Včasih jih enostavno ni mogoče priklicati, marsikdo pa je imel težave tudi s prenosom gostovanja drugam. Na koncu takšnih forumskih pogovorov vedno pride do zaključka, da je bolje za gostovanje spletne strani odšteti nekaj evrov več in poiskati zanesljivega ponudnika.

Ugodno gostovanje spletne strani

Različni spletni mojstri po forumih največkrat svetujejo, da za gostovanje spletne strani izberejo slovenskega ponudnika. Čeprav so ti morda na prvi pogled dražji od tujih nizkocenovnih ponudnikov, ki imajo pogosto neverjetno nizke cene, pa se na dolgi rok izkaže, da temu ni tako. Tudi nezanesljivost ponudnika lahko za lastnika spletne strani namreč pomeni stroške oziroma izpad dohodka. Tudi čas, ko ste skušali priklicati ponudnika ali ga prepričati v to, da reši vašo težavo s spletno stranjo, morate računati kot strošek. Vsak, ki se ukvarja s poslom, namreč ve, da je čas denar. Če čas izgubljate za komunikacijo s ponudnikom, je to velika poslovna škoda. Ta čas bi namreč lahko porabili za uspešno služenje denarja.

Katerega slovenskega ponudnika izbrati?

Na slovenskem trgu imamo veliko kakovostnih ponudnikov spletnih storitev, ki so eden drugemu dobra konkurenca. Tako uporabniki dobijo najboljše storitve, saj se vsi ponudniki trudijo za to, da so čim boljši. Eden od takšnih ponudnikov je tudi domovanje.com. Odlikuje ga zanesljivost ter hitra odzivnost, saj za njim stoji uigrana ekipa, ki je vedno pripravljena pomagati. O njih boste na forumih lahko prebrali same pozitivne komentarje. Ne verjamete? Prepričajte se sami tako, da malo pobrskate po spletu o tem, kaj mislijo uporabniki o njih. Če pa naročite kakšnega od njihovih ugodnih paketov gostovanja, lahko vse to izveste iz prve roke. Verjamemo namreč, da boste z njihovimi storitvami zagotovo več kot zadovoljni tudi vi!

Članki iz iste kategorije: